Τζούμης σε ΣΚΑΪ: Το μυστικό «όπλο» των F-35- Εθνικός μας στόχος η επέκταση των χωρικών υδάτων

Στην επικείμενη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 αναφέρθηκε ο αντιστράτηγος ε.α, Λάμπρος Τζούμης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Όπως είπε, η Άγκυρα έχει εκνευριστεί από το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας και τον αποκλεισμό της από τα F-35. «Θα προσπαθήσει τουλάχιστον να πάρει τα F-16 και νομίζω ότι θα τα καταφέρει», τόνισε. 


Σχετικά με τα F-35, ανέφερε ότι είναι ένα οπλικό σύστημα, ένα αεροσκάφους πρώτου πλήγματος. «Έχει τεχνολογία stealth, δηλαδή εκπέμπει χαμηλή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και δε γίνεται εύκολα ορατό από τα εχθρικά ραντάρ. Δεν είναι τόσο κατάλληλο για αερομαχίες όπως τα Rafale ή τα Mirage, είναι όμως ένα αεροσκάφος που μπορεί να μπαίνει στην εχθρική αεράμυνα χωρίς να γίνεται αντιληπτό και άρα μπορεί να επιτύχει στρατηγικά πλήγματα», δήλωσε. 

Ο κ. Τζούμης τόνισε ότι η χώρα μας ενισχύει το εξοπλιστικό της πρόγραμμα για να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα. «Πρέπει να αλλάξουμε δόγμα. Έχουμε σκοπό να τα πάρουμε αυτά τα αεροσκάφη προκειμένου εκτός από την αποτροπή που θα μπορούμε να έχουμε απέναντι στην Τουρκία, να βάλουμε και κάποιους εθνικούς στόχους; Ο μεγαλύτερος στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι η επέκταση των χωρικών μας υδάτων. Η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει ότι αυτά τα αεροσκάφη τα παίρνουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε αν χρειαστεί προκειμένου να κατοχυρώσουμε τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα», επισήμανε. 


 

Πηγή: skai.gr