Νέο βράδυ αγωνίας για Εύβοια: Μάχη για να μην φτάσει η φωτιά σε Ιστιαία-Δοκιμάζονται οι Γούβες

Μια ακόμα εφιαλτική νύχτα ζουν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας με την πυρκαγιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη για έκτο συνεχόμενο βράδυ.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων δεν απέδωσε τα δέοντα. 

Μαίνεται η φωτιά στις Γούβες (01:00πμ) όπου επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές. Tο καλό είναι ότι αυτή την ώρα ο αέρας έχει κοπάσει, ωστόσο πρόκειται για ένα δύσκολο μέτωπο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η φωτιά καίει σε αρκετά κοντινή απόσταση από τα πρώτα σπίτια των Γουβών.  Το χωριό δεν έχει ρεύμα και ακούγονται συνεχώς μικρές εκρήξεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές θα συνεχίσουν τη μάχη με τις φλόγες.  Η φωτιά στο Πευκί ευτυχώς έχει περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό ενώ για την ώρα οι φλόγες δεν απειλούν την Ιστιαία.

Καλύτερη είναι η κατάσταση και σε Γαλατσαδες και Καματριάδες.

Με ασφάλεια απεγκλωβίστηκαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού, πέντε πολίτες οι οποίοι προσπάθησαν να αποφύγουν τις φλόγες από την παραλία Μαύρικα Ευβοίας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Πευκί Ευβοίας, όπου θα παραμείνουν προσωρινά.

Αργά το απόγευμα εκκενώθηκε και το Πευκί με τους κατοίκους να μεταφέρονται ακτοπλοϊκά στην Αιδηψό και τη Φθιώτιδα. Στο μεταξύ, οι ισχυροί άνεμοι σπρώχνουν τη φωτιά προς την Ιστιαία.

Όλο το απόγευμα έως αργά το βράδυ, οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας κατασκεύαζαν αντιπυρικές ζώνες γύρω από την πόλη, σε μια ύστατη προσπάθεια να σταματήσουν τη φωτιά.

Ο στόχος είναι πλέον να μην περάσει το πύρινο μέτωπο και στην Ιστιαία. Πρόκειται για πρώτη φορά που απειλείται από φωτιά μεγάλη πόλη.

Νωρίτερα, έναν τεράστιο αγώνα με τα πύρινα μέτωπα έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε πλήθος περιοχών του νησιού με την φωτιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Εικόνες ολέθρου, καταγράφηκαν σε Πευκί και Καστρί όπου σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες. Σε κάθε περίπτωση η εικόνα στο Πευκί είναι αυτή την ώρα καλύτερη.

Νωρίτερα, η φωτιά  κύκλωσε και το χωριό Γούβες, όπου σπίτια, έχουν υποστεί ζημιές.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς κινήθηκε νωρίτερα λίγο νοτιότερα και δυτικότερα από το Πευκί, προς το χωριό Ασμήνι. 

Ένα ακόμη πύρινο μέτωπο , κατευθύνεται στην Γαλατσώνα  ενώ ένα άλλο κινείται προς τους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες  που βρίσκονται κοντά στην Αιδηψό.

Συνολικά τις τελευταίες ημέρες στην Βόρεια Εύβοια έχουν απεγκλωβιστεί 2.600(α) άτομα από περιοχές που κατευθυνόταν η φωτιά. 

ΠΗΓΗ: SKAI.GR/ ΕΥΒΟΙΚΗ ΓΝΩΜΗ