Πλημμύρα- Εύβοια: Μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός- Στους 7 οι νεκροί, 1 αγνοούμενος (vid)

Ασύλληπτες διαστάσεις παίρνει η τραγωδία από την φονική πλημμύρα στην Εύβοια αφού πριν από λίγο βρέθηκαν άλλος 1 νεκρός στην περιοχή Αμφιθέα. Πρόκειται για άνδρα 42 ετών.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 7. Νωρίτερα εντοπίστηκε και έκτο άτομο που έχασε τη ζωή του, μια γυναίκα 35 ετών περίπου, σύζυγος του 42χρονου νεκρού.

Η άτυχη γυναίκα αγνοούταν και τελικά εντοπίστηκε από τα σωστικά συνεργεία αργά το απόγευμα της Κυριακής.


Ο 42χρονος βρέθηκε μέσα στο σπίτι το οποίο είχε πλημμυρίσει. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του άνδρα που αγνοείται στο Μπούρτζι.

Αγνοούμενος παραμένει ακόμα ένας άνδρας ενώ νωρίτερα εντοπίστηκε ζωντανή και διασώθηκε με ελικόπτερο μια γυναίκα που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη μαζί με τον προαναφερθέντα.

Στους 97 οι συμπολίτες μας που διασώθηκαν με οχήματα και ελικόπτερα.

Από τη μία τα ξημερώματα μέχρι το πρωί οι κλήσεις ήταν εκατοντάδες από ανθρώπους που εγκατέλειπαν το αυτοκίνητό τους, και άλλους που παρασύρονταν από τα νερά ή που αναζητούσαν καταφύγιο στις ταράτσες των οικοδομών. Εκκλήσεις αδιάκοπες από ανθρώπους που σκαρφάλωσαν ακόμη και πάνω σε ελιές για να σωθούν αλλά και από οικογένειές με μικρά παιδιά που έβλεπαν τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει μέσα στο σπίτι τους.

Τα ύψη των νεφών της φονικής καταιγίδας που έπληξε την Κεντρική Εύβοια τη νύχτα του Σαββάτου, ξεπέρασαν τα 12 χιλιόμετρα, ενώ οι κορυφές τους είχαν θερμοκρασίες κάτω από μείον 45 βαθμούς Κελσίου.

Οι κορυφές των νεφικών σχηματισμών των κυττάρων της καταιγίδας λόγω της πολύ μεγάλης ισχύος της τελευταίας- ξεπέρασαν το φυσικό φράγμα της τροπόπαυσης. Το σύστημα της κακοκαιρίας διατήρησε την ισχύ του για περισσότερες από πέντε ώρες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την πολύ μεγάλη διάρκεια των ισχυρών φαινομένων.

«Δεν ξέρω αν έχει ξανασημειωθεί αυτή η τάξη μεγέθους Αύγουστο μήνα» τόνισε η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ Ιωάννα Τσικουδή για τις πρωτοφανείς καταιγίδες με νεκρούς στην Κεντρική Εύβοια. 

«Ήταν πολύ μεγάλη η ένταση των  βροχών… Καταγράφηκαν στο σταθμό Μακρυκάππα Ευβοίας 318 χιλιοστά (βροχής) και στη στενή Ευβοίας 291. Δεν ξέρω αν έχει ξανασημειωθει αυτή η τάξη μεγέθους Αύγουστο μήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: skai.gr