Εύβοια: «Κρανίου τόπος» στο Καστρί- Οδοιπορικό ΣΚΑΙ στα καμένα σπίτια

Συγκλονίζουν οι εικόνες καταστροφής στο Καστρί Ευβοίας.

Η αποστολή του ΣΚΑΙ στο σημείο, καταγράφει καρέ- καρέ, το τοπίο καταστροφής με την πύρινη λαίλαπα να μην έχει αφήσει τίποτα άθικτο στο πέρασμα της.

Πλήθος σπιτιών έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή έχουν καεί ολοκληρωτικά.

Το νησί της Εύβοιας βρίσκεται εν μέσω πρωτοφάνους δοκιμασίας.

Ένα τεράστιο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται αυτή την ώρα στην Γαλατσώνα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το χωριό.

Ένα άλλο πύρινο μέτωπο πλησιάζει τις Γούβες σε μία πορεία που οδηγεί στο Αρτεμίσιο, το Πευκί και τη θάλασσα. Λίγο μακρύτερα και από την άλλη πλευρά του νησιού, η φωτιά κινείται κατευθείαν προς τους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες - και αν περάσει από αυτά τα δύο κομβικά σημεία, πλέον θα βρεθεί πάνω από την Αιδηψό.

Νωρίτερα σε επικοινωνία του με τον ΣΚΑΙ ο ο Δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ανέφερε πως πλέον και τα Ήλια βρίσκονται σε κίνδυνο ενώ επισήμανε πως μιλάμε για ολοκαύτωμα όλη της Βόρειας Εύβοιας.

Όπως ανέφερε, παραμένει ανεξέλεγκτο το μέτωπο στο χωριό Τρούπι

"Καίει ανεξέλεγκτα" είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε πως το άλλο μέτωπο που αναζωπυρώθηκε μετά τις Ροβιές και πάει προς Ήλια, είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

"Η φωτιά πέρασε και τα έκαψε όλα", ενημερώνοντας πως μόνο στον Δήμο Μαντουδίου- Λίμνης Αγίας Άννας έγιναν 40 εκκενώσεις. 

Όπως ανέφερε στο μέτωπο του Τρουπίου, υπάρχει μόνο ένα ελικόπτερο Έρικσον.


Οι ρίξεις εκεί ξεκίνησαν στις 11:30 το πρωί, ανέφερε και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει έλεος.

" Eίμαστε εδώ, θα το παλέψουμε με τους συμπολίτες μας", κατέληξε.

 

Πηγή: skai.gr