«Φαρμακερή ταρίφα»: Απίστευτη απάτη σε βάρος οδηγών ταξί στην Εύβοια

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι οδηγοί τάξι της πόλης της Χαλκίδας απατεώνες βρήκαν νέο τρόπο προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα

Ολοένα και περισσότερα είναι τα κρούσματα απατών σε βάρος οδηγών ταξί σε περιοχές της Εύβοιας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ταξιτζήδες της πόλης της Χαλκίδας απατεώνες βρήκαν νέο τρόπο προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα από λογαριασμούς.

Παίρνουν τηλέφωνο για δρομολόγιο π.χ. 100€ και θέλουν να στείλουν τα χρήματα μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Στέλνουν στο e-mail ένα link και ζητούν να πατηθεί επιβεβαίωση. Με αυτόν τον τρόπο σηκώνουν τα χρήματα από τους λογαριασμούς, τονίζουν οδηγοί των ταξί Χαλκίδας.

Οδηγίες προστασίας για διαδικτυακές απάτες

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με μηνύματα που σας ενημερώνουν για δήθεν προβλήματα με λογαριασμούς, κάρτες ή το e-Banking σας.

Μην αποκαλύπτετε σε κανέναν και για κανέναν λόγο κωδικούς σύνδεσηςγια το e-Banking, Kωδικούς μιας Χρήσης (OTP) που λαμβάνετε με μήνυμα στο κινητό σας (SMS, Viber), στοιχεία καρτών σας, καθώς και προσωπικά και οικονομικά στοιχεία σας, ακόμη και με πρόφαση ότι έτσι θα σας καταθέσουν χρήματα. Για κατάθεση χρημάτων, αρκεί να δώσετε τον IBAN του λογαριασμού σας.

Μη δέχεστε να μεσολαβήσετε ως ενδιάμεσοι σε διακίνηση χρημάτων από άλλα άτομα, συνήθως άγνωστα σε εσάς. Μπορεί να υποστείτε σημαντικές επιπτώσεις, καθώς με αυτόν τον τρόπο εμπλέκεστε σε παράνομες ενέργειες, είτε το γνωρίζετε είτε όχι.

Διακόψτε την κλήση εάν κάποιος σας καλεί από άγνωστο αριθμό, ειδικά από το εξωτερικό, και ισχυρίζεται ότι είναι από οποιαδήποτε εταιρεία πληροφορικής, χωρίς εσείς να έχετε δηλώσει βλάβη σε συσκευή σας.

Ελέγξτε εάν μια διαδικτυακή επενδυτική πλατφόρμα είναι αδειοδοτημένηαπό κάποια υπαρκτή και αρμόδια εποπτική αρχή πριν ανοίξετε λογαριασμό σε αυτή.

Διασταυρώστε τον αριθμό λογαριασμού με τον προμηθευτή ή τον πελάτη σας με τον οποίο συναλλάσσεστε πριν κάνετε οποιαδήποτε πληρωμή.

ΠΗΓΗ: EVIMA.GR