Καταθέτει ο 21χρονος Λευκορώσος που σώθηκε από τη φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia

Στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας βρίσκεται ο 21χρονος Λευκορώσος οδηγός φορτηγού από το πλοίο Euroferry Olympia, προκειμένου να δώσει κατάθεση για το μοιραίο περιστατικό.

Ο 21χρονος είναι καλά στην υγεία του.

Στο μεταξύ, η πυροσβεστική ζήτησε να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο το πλοίο προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων.

Όπως γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενημέρωσαν πως στο σημείο που βρίσκεται τώρα το πλοίο, στην Κασσιόπη βόρεια της Κέρκυρας, εξαντλήθηκε κάθε δυνατότητα για έρευνα και διάσωση.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας επισημαίνει παράλληλα  ότι επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης με σκοπό την μετακίνηση του στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας (στον Αστακό).

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο για τον αστακό θα κάνει τουλάχιστον 15 με 20 h και επιλέχθηκε το συγκεκριμένο λιμάνι το οποίο είναι νατοϊκό εκτός πυκνοκατοικημένης περιοχής ώστε να ανοίξει η μπουκαπόρτα και να μην υπάρχει πρόβλημα με τα τοξικά αέρια που έχουν προκληθεί από τη φωτιά.

Το πλοίο θα μείνει εκεί για πάρα πολύ καιρό και υπάρχει αρκετός χώρος στο συγκεκριμένο λιμάνι ώστε να βγει από το γκαράζ ό,τι εμποδίζει την έρευνα αλλά και να συλλέγουν σωστά τα πειστήρια για την ναυτική τραγωδία.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,