Εστίαση- χώροι ψυχαγωγίας: Επανέρχεται η συζήτηση για το εάν θα υπάρχουν μεικτοί χώροι

Επί τάπητος τέθηκε εκ νέου, στο πλαίσιο εξέτασης όλων των ενδεχομένων σε θεωρητικό επίπεδο, το ζήτημα για το εάν, πέρα από αμιγείς εσωτερικούς χώρους για εμβολιασμένους στην εστίαση, θα υπάρχουν και μεικτοί χώροι, έπειτα την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τη κυβερνητικές πηγές, στο μικροσκόπιο τίθεται η πορεία της πανδημίας στη χώρα, με τις όποιες αποφάσεις να λαμβάνονται βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων.

Κατά τις ίδιες πηγές, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι συζήτηση για καθολική χρήση μάσκας. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πάντως ότι η μάσκα ουδέποτε καταργήθηκε, δεδομένου ότι εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική τόσο στους κλειστούς χώρους, όσο και σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό.

Ως προς τις χθεσινές ανακοινώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Χαρδαλιά για τα κέντρα διασκέδασης, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι έλεγχοι σε κλειστούς χώρους θα είναι αυστηρότατοι, ενώ αντίστοιχοι έλεγχοι θα λαμβάνουν χώρα επίσης σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς.

Πηγή: skai.gr