Κλείσιμο

Έσεξ στην Ξάνθη: 41 παράτυποι μετανάστες σε κοντέινερ παραλίγο να πεθάνουν από ασφυξία

Μετά την είδηση για το φορτηγό – ψυγείο του Έσεξ και τους 39 Βιετναμέζους που βρέθηκαν νεκροί παραλίγο να συμβεί το ίδιο και στην Ελλάδα.  

Σύμφωνα με το Xanthinews, η αστυνομία της Ξάνθης απεγκλώβισε 41 μετανάστες μέσα από φορτηγό κοντέινερ το οποίο εντόπισε λίγο μετά τα διόδια της Ξάνθης, το ακινητοποίησε και συνέλαβε τον οδικό διακινητή.

 

Οι συνθήκες ήτανε ασφυκτικές και πιθανότατα οι λαθρομετανάστες να μην κατόρθωναν να επιβιώσουν ενός μακρινού ταξιδιού μέχρι την Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί, αφού ακινητοποίησαν το φορτηγό και συνέλαβαν τον οδηγό- διακινητή, έναν άντρα υπήκοο Γεωργίας, ξεκίνησαν άμεσα την επιχείρηση απεγκλωβισμού των αλλοδαπών, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι -κατά δήλωσή τους- Αφγανοί.

Οι 41 άνθρωποι ήταν "στοιβαγμένοι" μέσα στο φορτηγό, με αποτέλεσμα ορισμένοι να έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές οι συνθήκες μεταφοράς των ανδρών ήταν ιδιαίτερα άσχημες, καθώς  στο χώρο του φορτηγού αυτοκινήτου δεν υπήρχε επαρκής αερισμός (σ.σ. το ψυγείο ήταν εκτός λειτουργίας), και πιθανόν οι άνθρωποι να μην άντεχαν το ταξίδι μέχρι τη Θεσσαλονίκη όπου ήταν ο τελικός σταθμός προορισμού τους.

Να σημειωθεί ότι οι 41 άνθρωποι ήταν όλοι άντρες, ηλικίας κατά μέσο όρο είκοσι ώς τριάντα ετών. Αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό τους, όσοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά ή άλλα προβλήματα, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Και οι οκτώ που μεταφέρθηκαν στα επείγοντα και τα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης δεν διατρέχουν κίνδυνο για την υγεία τους. 

Ο οδηγός του φορτηγού έχει συλληφθεί.

Πηγή: Xanthi News