Οι συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα

Στην πλ. Κλαυθμώνος ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ, στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ

Εν όψει του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς, τα συνδικάτα καλούν σε συγκεντρώσεις.

Στην Αθήνα ΓΣΕΕ και το εργατικό κέντρο Αθήνας – ΕΚΑ καλούν στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως: «Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Δευτέρα 1η Μαΐου, στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις κατά τόπους εκδηλώσεις των Εργατικών Κέντρων, συμμετέχοντας στην παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη.

H AΔΕΔΥ που καλεί μαζί με τη ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος, αναφέρει μεταξύ άλλων (δείτε όλη την ανακοίνωση): «Το περασμένο χρονικό διάστημα με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές που ασκούνται.

Οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8 και στις 16 του Μάρτη αποτελούν παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται.

Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα αποτελεί την αφετηρία για ενωτικούς – αποφασιστικούς αγώνες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών».

To ΠΑΜΕ καλεί στο Σύνταγμα στις 11πμ και σε ανακοίνωσή του (διαβάστε το πλήρες κείμενο) αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η 1η ΜΑΗ ως μέρα μνήμης, δράσης και αγωνιστικής συνέχειας μας καλεί να κοιτάξουμε κατάματα την πηγή των δεινών που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού, τη βασική αντίθεση κεφαλαίου-εργασίας. Δηλαδή τη συσσώρευση του πλούτου που τον δημιουργούν οι πολλοί και την αρπαγή του από μία παρασιτική χούφτα λίγων που ιδιοποιούνται όλο αυτόν τον πλούτο παραδίδοντας στους παραγωγούς του φτώχεια και εξαθλίωση».

Πηγή: skai.gr