Εισαγγελική παρέμβαση για τις «επιθέσεις» αντιεμβολιαστών κατά εκπαιδευτικών

Της Ιωάννας Μάνδρου


Σε έρευνα απο τη δικαιοσύνη μπαίνουν πρόσφατες συμπεριφορές αντιεμβολιαστών – αρνητών, οι οποίοι με μηνύσεις στρέφονται σε βάρος εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοιού και την προστασία της δημόσιας υγείας.
 
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής με παραγγελία του προς τους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας, ζητά να διερευνήσουν, και μάλιστα  τάχιστα, αν οι αναφερόμενες ενέργειες αντιεμβολιαστών – αρνητών συνιστούν  αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση  να ενεργήσουν  όπως ο νόμος ορίζει . Τους καλεί μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης η παρέμβασή τους να είναι συνεχής με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας. 


Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου με τίτλο:

«Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;»
 
Η Βουλευτής, καυτηρίασε το γεγονός ότι υποβάλλονται μηνύσεις εις βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή απλά προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολιαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.