Μεγάλη έρευνα ΣΚΑΪ για τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας: Εικόνες ντροπής σε γειτονιές Αττικής

Η μεγάλη έρευνα του ΣΚΑΪ στις γειτονιές της Αθήνας είναι αποκαλυπτική -  Kατεστραμμένα πεζοδρόμια, σκουπίδια, μπάζα, πεζοδρόμια αποκλειστικά για μηχανάκια και αυτοκίνητα

O ΣΚΑΙ ξεκινά σήμερα μεγάλη έρευνα για τα προβλήματα της καθημερινότητά μας. Απόψε ξεκινάει η αυτοψία από την Αττική. Κατεστραμμένα πεζοδρόμια, ορισμένα παντελώς αδιάβατα, αλλα γεμάτα μπάζα η μπλοκαρισμένα από παρκαρισμένα οχήματα, λόφοι σκουπιδιών, σκαμμένοι δρόμοι. Εικόνες από την καθημερινότητα που βιώνουν οι κάτοικοι σε περιοχές της Αττικής που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής τους. 

Πόσο εύκολo είναι άραγε για κάποιον να περπατά στους δρόμους της πόλης; 

Η έρευνα του Σκάι στις γειτονιές της Αττικής είναι αποκαλυπτική. Σκουπίδια, μπάζα, πεζοδρόμια αποκλειστικά για μηχανάκια και αυτοκίνητα. Δείτε αυτές τις εικόνες καθημερινής τρέλας στο παρακάτω βίντεο:

ΠΑΓΚΡΑΤΙ

Αρκεί μια απλή βόλτα στην οδό Φρύνης στο Παγκράτι και θα πέσει πάνω σε αυτά τα έργα που βρίσκονται στην μέση του πεζοδρομίου. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής τα έργα αυτά ξεκίνησαν πρίν από περίπου 20 με 10 ημέρες, όπως βλέπετε όμως μέχρι και σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Υπάρχει μια τεράστια τρύπα, σπασμένα πλακάκια που έχουν βγει και έξω από το πεζοδρόμιο, υπάρχει και η περίφραξη, αλλά όπως λένε οι κάτοικοι πρέπει να έρθει κάποιος και να αποκαταστήσει αυτήν την ζημιά άμεσα. 

Στην λεωφόρο Υμηττού σε ένα κεντικό σημείο υπάρχει ακόμα ένα έργο. Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε όμως στο βίντεο βλέπετε τι έχει μείνει. Έχουν μείνει τα μπάζα και μέσα σε αυτά υπάρχουν αρκετά σίδερα διάσπαρτα, αλλά και αυτά εδώ τα κομμάτια που πάλι σίδερα είναι κι ας μοιάζουν με πρόκα, που εξέχουν από αυτές εδώ τις πέτρες. Υπάρχουν βίδες διάσπαρτες, ενώ αν παρατηρήσετε προσεκτικά θα δείτε ότι έχουν σκάψει, έχει φύγει το πεζοδρόμιο και αυτό σύμφωνα με τους κατοίκους είναι επικίνδυνο για τους περαστικούς.

NEOΣ ΚΟΣΜΟΣ

Να το επιχειρήσουμε να περάσουμε το πεζοδρόμιο σε ένα από τα στενά στον Νέο Κόσμο; Αν ζοριστούμε θα τα καταφέρουμε. Όμως φανταστείτε να περνά από εδώ μια μαμά με καρότσι, κάποιος άνθρωπος με αναπηρικό αμαξίδιο ή ακόμη καποιος με το κατοικίδιο του. Πόσο πολύ θα δυσκολευτεί. Θα μου πείτε υπάρχει και άλλη επιλογή. Ποιά είναι αυτή; Nα περάσει κάποιος από τον δρόμο. Από τον δρόμο όμως περνούν και αυτοκίνητα. 

ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ

Υπάρχουν βέβαια και πεζοδρόμια όπως αυτά στην Καλλιρόης τα οποία είναι γεμάτα μηχανάκια και μάλιστα δεν είναι μόνο παρκαρισμένα, αλλά όπως βλέπετε κινούνται κανονικά.

ΠΕΡΑΣΜΑ ΚΥΨΕΛΗ

Είναι προφανές, ότι κάποιος αποφάσισε να κάνει εργασίες και αποφάσισε να αφήσει τα μπάζα του εδώ έξω από το σχολείο στην οδό Σπετσών στην Κυψέλη. Κι όπως θα προχωράμε θα δείτε ότι υπάρχουν κι άλλα και είναι αρκετά. Χωρίς να τα έχει απομακρύνει κανείς τόσες μέρες.

Δύο γυναίκες διανύουν αρκετά μέτρα καθημερινά για να βρουν κάδο.

KAΛΛΙΘΕΑ

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς, ότι στην οδό Αραπάκη στην Καλλιθέα έχει δημιουργηθεί ένας μικρός σκουπιδότοπος. Δεν χωρούσαν, άλλα σκουπίδια στον κάδο και ξεκίνησαν να τα αφήνουν πάνω στα πεζοδρόμια. Από συρτάρια, κορνίζες, ρούχα, φαγητά με την δυσοσμία στο σημείο να είναι αρκετά έντονη.

Η αυτοψία του Σκάι σε κάθε γωνιά της πόλης μόλις ξεκίνησε.

Πηγή: skai.gr