Επιχείρηση εκκένωσης στην Ειδομένη εντός της εβδομάδας(;)

Επιχείρηση εκκένωσης επίκειται αυτή την εβδομάδα στην Ειδομένη ενώ σήμερα Δευτέρα κλείνουμε 65 ημέρες από την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής από πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς αντίδραση της Πολιτείας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την εκκένωση του πρόχειρου καταυλισμού με τους πρόσφυγες στην περιοχή να ξεπερνούν τους 8.400.

Εννέα διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν πάρει εντολή να μετακινηθούν σήμερα το πρωί από την έδρα της υπηρεσίας στην Καισαριανή προς το νομό Κιλκίς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρουν ότι το σχέδιο για τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας θα τεθεί σε ισχύ τις αμέσως επόμενες ημέρες, με πιθανότερη ημερομηνία την Τετάρτη. «Θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες» σχολίασε στέλεχος του υπουργείου που ρωτήθηκε σχετικά.

Αναφορά-καταγγελία κατά παντός υπευθύνου για τις ποινικά κολάσιμες πράξεις που διαπράττονται στον καταυλισμό στην Ειδομένης, κατέθεσε από την πλευρά της την περασμένη εβδομάδα στην εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
Πηγή: Καθημερινή - skai.gr