Επιβλητικές εικόνες: Η συνεκπαίδευση με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Κρήτη (vid,pics)

Συνεκπαίδευση Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας με προσωπικό και μέσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, πραγματοποιείται στην θαλάσσια περιοχή νότια, ανατολικά και δυτικά από την Κρήτη.

Έχουν εκτελεστεί τεχνικά και τακτικά αντικείμενα τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν, τακτικές εναέριας μάχης και ασκήσεις αεροπορικής προσβολής ναυτικών Δυνάμεων και αεράμυνας σε σταδιακά εξελισσόμενο τακτικό πλαίσιο και με συνεχώς αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων αεροσκάφη από αριθμό Μοιρών της Πολεμικής Αεροπορίας από όλη την Ελλάδα και Μονάδες επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού.

Η παραμονή του προσωπικού και των μέσων των ΗΑΕ στην 115 Πτέρυγα Μάχης και η συνεκπαίδευση με Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα με πιθανή παράταση για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι τα οφέλη από την ανταλλαγή των εμπειριών και των τακτικών που ακολουθούνται κατά την εκτέλεση κοινών αποστολών, είναι βεβαίως πολλαπλά για τις Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών.

Στην υλοποίηση αυτής της συνεργασίας σημαντικό ρόλο έπαιξε η άριστη προσωπική σχέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον ομόλογο του των ΗΑΕ, η οποία ξεκίνησε με την επίσκεψη του στην Ελλάδα (η πρώτη επίσημη συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με την ανάληψη των καθηκόντων του), επιβεβαιώνεται σε κάθε επικοινωνία που έχουν έως τώρα και είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον, με τη συνεργασία να επεκτείνεται σε περισσότερους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: skai.gr