Επιβεβαίωση ΣΚΑΪ: Ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας στο αεροπλάνο που ήλθε Αθήνα

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και του Ιάσωνα Πιπίνη για το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που το περασμένο Σάββατο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε πως το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 13:59 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για ανεφοδιασμό καυσίμων και επιβεβαίωσε ότι σε αυτό επέβαινε ο Χόρχε Αρεάσα, υπουργός Εξωτερικών του καθεστώτος Μαδούρο.

Σύμφωνα με την ΥΠΑ το αεροσκάφος αναχώρησε περίπου τέσσερις ώρες αργότερα, στις 17:47 με προορισμό το Διεθνές αεροδρόμιο στο Πράσινο Ακρωτήρι. Στο μεσοδιάστημα ο κ. Αρεάσα φιλοξενήθηκε στην αίθουσα VIP του αερολιμένα, κατόπιν αιτήματος της πρεσβείας της Βενεζουέλας.

«Πλην των επιτετραμμένων στην αίθουσα VIP δεν υπήρχαν άλλες επισκέψεις στον χρόνο παραμονής του ξένου αξιωματούχου», προσθέτει η ΥΠΑ, δίχως να διευκρινίζεται ποιοι συναντήθηκαν με τον κ. Αρεάσα.

Η Υπηρεσία διευκρινίζει πως το αεροσκάφος του Καράκας είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης, το οποίο είχε εγκριθεί.

Διπλωματικές πηγές ξεκαθάρισαν ότι ο κ. Αρεάσα δεν συναντήθηκε με οποιονδήποτε έλληνα αξιωματούχο, πολιτικό ή υπηρεσιακό παράγοντα της χώρας μας.

Προσέθεσαν πως η στάση έγινε αμιγώς για τον ανεφοδιασμό του αεροσκάφους κατά την επιστροφή του κ. Αρεάσα στο Καράκας. Το ταξίδι του, είπαν οι ίδιοι κύκλοι, περιελάμβανε στάσεις για δύο συναντήσεις υπηρεσιών του ΟΗΕ, στην Γενεύη, στα τέλη Φεβρουαρίου. Στην συνέχεια ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας μετέβη στο Άμπου Ντάμπι.

Υπενθυμίζεται πως χθες η κυβέρνηση είχε επιβεβαιώσει την άφιξη του αεροσκάφους, κάνοντας όμως λόγο για λαγωνικά του ΣΚΑΪ και θεωρία συνωμοσίας την οποία θα ζήλευε ακόμη και ο Άρτεμης Σώρρας.

Νέα ερωτήματα σχετικά με την προσγείωση του αεροσκάφους έθεσε σήμερα στο Μέγαρο Μάξιμου η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

Κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα γιατί έδωσε άδεια προσγείωσης όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν.
Πηγή: skai.gr