ΚΑΙΡΟΣ

Επιτροπή Ειδικών: Εισήγηση για επιστροφή από τα νησιά με rapid test

Με rapid test και για την επιστροφή από τα νησιά -Η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών
Συνεχίζεται  η συνεδρίαση της επιτροπής  των ειδικών της Επιτροπής Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση των μελών της επιτροπήςπρος την κυβέρνηση, είναι η επιστροφή των ανεμβολίαστων ταξιδιωτών από τα νησιά να γίνεται με τη διεξαγωγή rapid test. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται και τη διεξαγωγή πέραν των self test και ενός rapid test την εβδομάδα στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους των ακτοπλοϊκών, αεροπορικών και χερσαίων δημόσιων μεταφορών.

Όσον αφορά στις μάσκες δεν αλλάζει κάτι σύμφωνα με την επιτροπή αφού η μάσκα όπως έχει ήδη ανακοινωθεί είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους και στους ανοικτούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Το απόγευμα θα έχουμε ανακοινώσεις στην προγραμματισμένη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τους γιατρούς, Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκα Μαγιορκίνη.

Οι ειδικοί προτείνουν ή είσοδος στα γήπεδα σε αθλητικές διοργανώσεις να αφορά μόνο εμβολισμένους  σε ποσοστό 75% και παιδιά με self test σε ποσοστό 5%.

Έτσι συνολικά η χωρητικότητα σε γήπεδα θα αφορά πληρότητα 80%.

Πηγή: skai.gr