Επίθεση-Βιτριόλι:«Δεν είναι τρελός, είναι λαοπλάνος» -Τι αποκαλύπτει για δράστη ο Βεροίας

Για τα έργα και τις ημέρες του 37χρονου ιερέα που επιτέθηκε με καυστικό υγρό και τραυμάτισε επτά Μητροπολίτες, μίλησε ο Μητροπολίτης Βέροιας Παντελεήμων στο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ΑΚΟΥ 99.6 και το inveria

Ο κ. Παντελεήμων δεν βρισκόταν στην αίθουσα του συνοδικού δικαστηρίου επειδή ο φάκελος του 37χρονου προερχόταν από την δική του Μητρόπολη.

Ο δράστης σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Βέροιας χειροτονήθηκε στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας στη Λιβύη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε δύο άλλες Μητροπόλεις. Πριν από λίγα χρόνια μετά από παράκληση της Μητρόπολης Πελοποννήσου έγινε δεκτός στην Βέροια.

Ξεκίνησε να δημιουργεί προβλήματα – και οικονομικά, ενώ έφτασε στο σημείο να πιαστεί στα χέρια με τον ψάλτη του Ναού. Στη συνέχεια ζήτησε να πάει στο Άγιο Όρος και με συμβολαιογραφική πράξη δεσμεύθηκε τα χρήματα του μισθού του να εισπράττονται από την Μητρόπολη προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη που είχε δημιουργήσει. Δεν τήρησε την υπόσχεση αυτή και έσπευδε να «τραβήξει» το μισθό του.

Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων τότε τον μετακίνησε σε ένα μικρό χωριό το Καλοχώρι αλλά και εκεί συνέχισε στην ίδια τακτική. Όταν η ασφάλεια και η εισαγγελία επικοινώνησαν με την Μητρόπολη και την ειδοποίησαν ότι «ήταν μπλεγμένος» συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία και η υπόθεση προχώρησε στο επισκοπικό δικαστήριο.

Τα τελευταία τρία χρόνια είναι σε αργία, δεν λειτουργούσε ούτε γάμο δεν μπορούσε να τελέσει.

Στη δίκη σε πρώτο βαθμό έβρισε τους ιερείς και δημιούργησε φασαρία. 

Τώρα, στο δεύτερο βαθμό που άργησε λόγω κορωνοϊού χωρίς να κάνει φασαρία μόλις άκουσε την απόφαση ράντισε το δικαστήριο με την καυστική ουσία.

«Είναι αμετανόητος. Είπε καλά τους έκανα», τόνισε ο Μητροπολίτης και αναφέρθηκε στις απειλές που εξαπέλυσε ο 37χρονος ιερέας και κατά του ίδιου.

«Θέλει να τον βγάλει τρελό (ο δικηγόρος). Αυτός λειτούργησε με τόση εγκληματική σύνεση. Πήρε το υγρό από το διαδίκτυο, το έβαλε στα μπουκάλια μέσα στην αίθουσα. Δεν είπε τίποτα άλλο. Δεν έβριζε».

Σχετικά με την προσωπικότητα του δράστη, ο Παντελεήμων εξήγησε ότι είχε το «χάρισμα» να διχάζει τους ανθρώπους, να είναι λαοπλάνος και καλοπροαίρετοι άνθρωποι τον πίστευαν. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος τον είχε καλέσει πολλές φορές για να του μιλήσει και να τον πειθαρχήσει με αγάπη και καλοσύνη.

Πηγή: skai.gr