Πατέρας τραυματία αστυνομικού σε ΣΚΑΪ: Είναι πρησμένος- Mε τον χρόνο θα γίνει καλά

Ώρες αγωνίας για τον 27χρονο αστυνομικό της Ομάδας Δραση, που νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από εκατοντάδες εξαγριωμένους κουκουλοφόρους.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του 27χρονου βρέθηκε ο πατέρας του, συνταξιούχος αστυνομικός που ήρθε από τις Σέρρες μόλις έμαθε για το γιο του.

Πατέρας τραυματία αστυνομικού: Είναι πρησμένος, είναι ακόμη έντονα τα οιδήματα στο κεφάλι, είναι τα πρηξίματα, πιστεύω ότι με το χρόνο θα γίνει καλά

-  Τι σας είπε;

Πατέρας τραυματία αστυνομικού:¨Είναι χτυπημένος στο κεφάλι. Τελείωσε

-Σας περιέγραψε πως έγινε το συμβάν;

Πατέρας τραυματία αστυνομικού: Όχι όχι δεν είναι δικό μας θέμα. Είναι υπηρεσιακά θέματα. Δεν ασχοληθήκα περισσότερο.

-Συνέληφθη τωρα ο δράστης.

Πατέρας τραυματία αστυνομικού: Υπάρχουν άλλοι αρμόδιοι να σας τα πουν αυτά παιδια. Εμένα με ενδιαφέρει να είναι καλά το παιδί μου.

Ο αστυνομικός που υπηρετεί στο σώμα από το 2020, έχει διαφύγει τον κίνδυνο και νοσηλεύεται με κακώσεις στο κεφάλι από τα χτυπήματα επί 2,5 βασανιστικά λεπτά με λοστούς, σιδερόβεργες και κλωτσιές.

Στον ΣΚΑΙ μίλησε και ο θείος αστυνομικού τραυματία:

Δημοσιογράφος
Είναι καλά το παιδί;

Θείος τραυματία αστυνομικού 
Ναι, έτσι μας είπε ο πατέρας. 

Δημοσιογράφος
Τι σας είπε;

Θείος τραυματία αστυνομικού 
Ότι είναι καλά. Δεν ξέρω τώρα, καλά είναι μέχρι να πάνε να δουν. 

«Ήταν δολοφονική επίθεση αν το πάρει κάποιος μόνο και μόνο ότι αν ήταν ακόμη 50 δευτερόλεπτα κάτω και τον κλωτσούσαν 60 άτομα που συνωστίζονταν, έκανε πέρα ο ένας τον άλλον για να προλάβει να κλωτσήσει και αυτός» ανέφερε ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας. 

Στο πλευρό του έχει σπεύσει η οικογένεια του από το Σιδηρόκαστρο Σερρών, ενώ τον επισκέφθηκε και  Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι η κατασταση του είναι βελτιωμένη. 

«Αυτό που είδαμε χθες ήταν μια αλητεία, μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, είναι κάτι το οποίο όσα χρόνια είμαι στην αστυνομία δεν το έχω δει λάιβ. Αυτοί όλοι μια ζωή θα θέλουν νεκρό αστυνομικό. Αυτές τις ενέργειες δεν τις κάνουν άνθρωποι οι οποίοι ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο και διαμαρτύρονται για κάτι, δεν διαμαρτύρονται για τίποτα» δήλωσε ο πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος.

Ο τραυματίας κατάγεται από οικογένεια αστυνομικών και  από μικρός ήθελε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, που υπηρετούσε στον τελωνείο του Προμαχώνα.

Πηγή: skai.gr