Επίθεση με βιτριόλι-Κεχαγιόγλου: «Η 35χρονη θα εκτίσει 3-4 χρόνια στη φυλακή»

Την πεποίθηση ότι αν επιβληθεί ποινή στην 35χρονη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας, θα εκτίσει ποινή 3-4 χρόνων, εξέφρασε ο συνήγορος υπεράσπισης της, Σάκης Κεχαγιόγλου, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσάνυχτα».

«Εάν η εντολέας μου κριθεί ακαταλόγιστη και δεν της καταλογιστεί το αδίκημα, αν δεν επιβληθεί ποινή, ως ακαταλόγιση θα εγκλειστεί σε δημόσιο ψυχιατρείο και κάθε λίγο θα εξετάζεται η ψυχολογική της και η ψυχιατρική της κατάσταση για να παρατείνεται αορίστως ο εγκλεισμός της. Ενώ αν της επιβληθεί μια ποινή, σε καμία περίπτωση δεν θα εκτίσει περισσότερα από τρία με τέσσερα χρόνια, στη χειρότερη περίπτωση για αυτή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεχαγιόγλου. 

Λίγες ώρες πριν παρουσιαστεί στις ανακριτικές αρχές για να απολογηθεί η φερόμενη ως δράστιδα, σε βάρος της οποίας έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ο συνήγορός της δήλωσε σε συνέντευξή του ότι τηρεί στάση και άρνησης τονίζοντας ότι πρέπει η ίδια να δώσει τις εξηγήσεις της.

«Εγώ θα είμαι δίπλα της και στην περίπτωση αυτή πιστεύω ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν έχουν αποκαλυφθεί . Ακούω και για εισφορά νέων στοιχείων στη δικογραφία. Εγώ τη συμβούλευσα να πει την αλήθεια γιατί προκύπτει από τη δικογραφία εμπλοκή της στην υπόθεση. Δεν λέω ενοχή της, λέω εμπλοκή της κατά κάποιο τρόπο. Οπότε η καλύτερη υπεράσπιση είναι η αλήθεια. Αν το έπραξε να πει γιατί το έπραξε, ποια ήταν τα κίνητρά της ώστε να μπορέσω κι εγώ να αναδείξω αυτά τα κίνητρα και να τη βοηθήσω με τις συμβουλές μου», επισήμανε ο κ. Κεχαιόγλου. 

Παράλληλα, επανέλαβε τη νομική του άποψη ότι λανθασμένη της ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σημειώνοντας ότι έπρεπε  να διωχθεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. «Αυτός που διαπράττει αυτό το αδίκημα, θέλει να καταστρέψει, θέλει να κάψει και θέλει να σημαδέψει για πάντα. Δεν θέλει να σκοτώσει. Όποιος θέλει να σκοτώσει, παίρνει ένα πιστόλι και σκοτώνει», ανέφερε ο συνήγορος της 35χρονης. 

 

Πηγή: skai.gr