Επίθεση με βιτριόλι κατά Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη

Επίθεση με βιτριόλι κατά Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη

Επίθεση με βιτριόλι δέχθηκαν επτά Μητροπολίτες, δύο δικηγόροι και ένας φύλακας της Μονής Πετράκη στο Κολωνάκι από εγκαλούμενο ιερέα της Μητρόπολης Βέροιας.

Εγκαύματα φέρουν οι Μητροπολίτες Γλυφάδας Αντώνιος, Κηφισίας Κύριλλος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσάνδρας Νικόδημος, Ζακύνθου Διονύσιος Δ', Γουμενίσσης Δημήτριος και Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας.

Οι Μητροπολίτες Κηφισίας και Δρυϊνουπόλεως μεταφέρθηκαν από το Λαϊκό Νοσοκομείο στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου Γεννηματάς.

Εξιτήριο από το νοσοκομείο ΚΑΤ πήρε ο Μητροπολίτης Άρτας, του οποίου τα τραύματα είναι πολύ ελαφρά. Προληπτικά στο ΚΑΤ παραμένει ο γραμματέας της Συνόδου.

Ο φρουρός της Μονής νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Στο Λαϊκό μετέβη άμεσα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Σήμερα είχε προγραμματιστεί συνοδικό δικαστήριο στο οποίο συμμετείχαν οι έξι Μητροπολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εγκαλούμενος προς καθαίρεση κληρικός για υπόθεση ναρκωτικών επιτέθηκε με βιτριόλι στους αρχιερείς.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από φρουρό της μονής. Ειδοποίησε την αστυνομία η οποία έσπευσε άμεσα στο σημείο και τον συνέλαβε.

Πηγή: skai.gr