Επίθεση με βιτριόλι: Προσήχθη και εξετάζεται 35χρονη – Είναι η βασική ύποπτη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην φρικτή υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα.

Έχει προσαχθεί και εξετάζεται ως βασική ύποπτη μια γυναίκα ηλικίας 35 ετών, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στην περιοχή της Κυψέλης.

«Μετά από ενδελεχή έρευνα προσήχθη σήμερα το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών 35χρονη ημεδαπή η οποία εξετάζεται ως ύποπτη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος ημεδαπής στην Καλλιθέα την 20/05/2020», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη της αξιοποιώντας το υλικό από κάμερες, από την άρση απορρήτου αλλά και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.

Η γυναίκα εντοπίστηκε και προσήχθη στην περιοχή του Ζωγράφου. Έως αυτή την ώρα, δεν έχει παραδεχθεί οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση.

Πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ αναφέρουν ότι στην κατοχή της ύποπτης βρέθηκε τηλεκάρτα με την οποία κάλεσε εταιρεία ραδιοταξί και μια περούκα, πως είναι ιδιωτική υπάλληλος και κατοικεί στην Αθήνα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εταιρεία στην οποία εργάζεται φέρεται να έχει συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία όπου δουλεύει η 34χρονη.

Μένει να φανεί αν από την κατάθεσή της και σειρά άλλων καταθέσεων που θα λάβουν οι αστυνομικοί, θα υπάρξουν στοιχεία που θα στοιχειοθετήσουν κατηγορίες προκειμένου να συλληφθεί.

Οι αρχές εστιάζουν στο στενό φιλικό περιβάλλον της Ιωάννας και τις διαπροσωπικές της επαφές, για να δουν -αν όντως η 35χρονη είναι η δράστιδα, τι όπλισε το χέρι της.

Προσπαθούσαν να «δέσουν» την υπόθεση

Οι πολύ έμπειροι αξιωματικοί γνωρίζουν ότι οι υποθέσεις κερδίζονται ή χάνονται κατά το στάδιο της προανάκρισης, εκεί που η αστυνομία κάνει τις έρευνες και αναζητούν τα στοιχεία που λείπουν για να δέσουν τον κλοιό γύρω από τη δράστιδα, δήλωνε νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος, δικηγόρος και πολιτικός Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Με την εκτίμηση αυτή συμφώνησε και ο ντετέκτιβ Γιώργος Τσούκαλης λέγοντας ότι οι αρχές έχουν στο κάδρο ένα ή δύο άτομα αλλά το θέμα είναι πως θα «δεθεί» νομικά η υπόθεση.

Οξύμωρα, πρόσθεσε, τέτοιου είδους υποθέσεις είναι και εύκολες αλλά έχουν και ένα τεράστιο βαθμό δυσκολίας, γιατί η συγκεκριμένη γυναίκα είχε λάβει πάρα πολλά μέτρα.

Εκτίμησε ότι η δράστιδα είχε επιτηρήσει και τον εργασιακό χώρο αλλά και το σπίτι της άτυχης Ιωάννας και απόδειξη γι αυτό είναι πως κατάφερε να διαφύγει χωρίς να την δει κανείς, χωρίς να την καταγράψει καμία από τις κάμερες που υπήρχαν. 

«Εγώ θα τη χαρακτήριζα εμμονική, και οι εμμονικοί άνθρωποι, ακόμη και στον ύπνο τους σκέφτονται λεπτομέρειες για το πώς θα διαπράξουν αυτό το οποίο έχουν βάλει στο μυαλό τους», είπε ο κ. Τσούκαλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η γυναίκα που επιτέθηκε στην Ιωάννα δεν ήθελε να της αφαιρέσει τη ζωή αλλά να τη σημαδέψει και να κάνει τη ζωή της κόλαση. Δεν απέκλεισε να είναι διαφορετικά πρόσωπα ο ηθικός και ο φυσικός αυτουργός, ωστόσο πρόσθεσε ότι οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι λίγες.

Ανέφερε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δημιουργούν εμμονές με κάποιον που δεν έχουν άμεση σχέση και θέλουν να κάνουν κακό χωρίς να γνωρίζουν άμεσα το άτομο αλλά μέσω ανθρώπου – γέφυρα.

Πηγή: skai.gr