Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μπογιές στο γραφείο διευθυντή παιδιατρικής κλινικής του Ιπποκράτειου για τον 16χρονο Ρομά

Την επίθεση πραγματοποίησαν μέλη της ελευθεριακής πρωτοβουλίας στη Θεσσαλονίκη

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Επίθεση με μπογιές πραγματοποίησαν μέλη της ελευθεριακής πρωτοβουλίας στη Θεσσαλονίκη στο γραφείο του παιδιάτρου και διευθυντή της A’ παιδιατρικής κλινικής του Ιπποκρατείου νοσοκομείου  με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Θεσσαλονίκη

Στην ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων τονίζουν:

«Ο Κώστας Φραγκούλης νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο. Χαροπαλεύει από την πρώτη στιγμή. Οι γονείς του ζήτησαν να παραβρεθούν στην ιατρική ενημέρωση. Το αίτημά τους όμως απορρίφθηκε από τη διευθύντρια της Μονάδας σε συνεννόηση με τον διοικητή του νοσοκομείου.
Ο τελευταίος, μάλιστα, δήλωσε κυνικά ότι «είναι απόφαση των γιατρών ποιους θα ενημερώσουν και ποιες πληροφορίες θα μεταφέρουν», λέγοντας ότι «δεν εκδίδονται ιατρικά ανακοινωθέντα για όλα τα περιστατικά», χωρίς να εξηγεί για ποιους λόγους δεν υπήρξε ιατρική ενημέρωση για το συγκεκριμένο περιστατικό. Και φυσικά τίποτα δε θα μπορούσε να δικαιολογήσει την άρνηση παροχής πληροφοριών στους γονείς ενός ανήλικου παιδιού. Ρομά και αλληλέγγυοι/αλληλέγγυες βρέθηκαν έξω από το Ιπποκράτειο, όπου ήταν παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έστησαν οδοφράγματα και πραγματοποίησαν συγκρούσεις με την αστυνομία. Όλα αυτά συνέβαιναν απουσία ιατρικής ενημέρωσης».

Θεσσαλονίκη

Πηγή: skai.gr