Επιμένει ο Μπαλάσκας: Υπάρχουν άγραφοι νόμοι στις φυλακές για αστυνομικούς

Έπειτα από τη δήλωση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ο κ. Μπαλάσκας μίλησε στους Αταίριαστους στον ΣΚΑΪ.

Όπως είχε πει σε άλλη εκπομπή, «όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός, θα περάσεις πολύ όμορφα στη φυλακή».

Ο κ. Μπαλάσκας εξηγώντας την θέση του είπε: «ο αστυνομικός αυτός, ο συνάδελφος εντός εισαγωγικών, είναι υπαρχηφύλακας, είναι σε μία υπηρεσία η οποία έχει συσταθεί μόνο και μόνο για να πιάνει ληστές και έχει χάσει 2 νεαρά παιδιά από καταδίωξη ληστών. Τι μπορώ να πω;»

«Είμαι τόσο εξοργισμένος, είμαι τόσο αηδιασμένος, είμαι τόσο νευριασμένος» προσέθεσε λέγοντας πως η κίνηση αυτή του αστυνομικού διαλύει τα πάντα, την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την αστυνομία.

Στη συνέχεια επέμεινε στη δήλωσή του λέγοντας: «Θα περάσει όμορφα στη φυλακή, γιατί υπάρχουν άγραφοι νόμοι στις φυλακές. Ίσως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν μέσα στη δημοκρατία μας, δυστυχώς όμως παγκοσμίως υπάρχουν για τους παιδεραστές και για τους ληστές αστυνομικούς. Δεν είναι δικό μου θέμα.»

Ο κ. Μπαλάσκας δήλωσε, ωστόσο κατά τέτοιων πράξεων, όμως, όπως είπε, δυστυχώς έτσι γίνεται.

«Πόσο να εκραγώ με έναν άνθρωπο που χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό του όπλο και φοράει τη στολή που φοράω εγώ και έχει κάνει 10 ληστείες.», τόνισε φανερά ενοχλημένος.

Τέλος, επανέλαβε πως η τακτική αυτή που ακολουθείται στις φυλακές είναι γεγονός. «Για οποιονδήποτε βρώμικο και βρωμιάρη αστυνομικό μπαίνει στη φυλακή έχουμε επεισόδια, βιασμών και ξυλοδαρμών, τα κατακρίνουμε αλλά δυστυχώς συμβαίνει.»
 

Πηγή: skai.gr