Επικοινωνία Πλεύρη- Γκάγκα με την ομάδα του ΕΤΙΚ- ΕΚΑΒ που βρίσκεται στην Τουρκία

O Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα παραβρέθηκαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ

Τους διασώστες που καταβάλλουν τιτάνια προσπάθεια για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία ευχαρίστησαν θερμά ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

O Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα παραβρέθηκαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ όπου και ενημερώθηκαν ενδελεχώς από τον Προέδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου αλλά και από την Διευθύντρια Επικεφαλής του Ειδικού Τμήματος Καταστροφών του ΕΚΑΒ (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ), γιατρό Αναστασία Ζυγούρα, για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εξιδεικευμένοι στην αντιμετώπιση μαζικών απωλειών υγείας και καταστροφών, διασώστες και γιατροί της ομάδας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Τουρκία.

Ο Υπουργός και η Αναπληρώτρια Υπουργός είχαν live επικοινωνία, μέσω ειδικού συστήματος επικοινωνίας που διαθέτει το ΕΚΑΒ, με τα στελέχη του ΕΤΙΚ που επιχειρούσαν εκείνη τη στιγμή στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές.Ο Υπουργός Υγείας Θανος Πλεύρης δηλώσε: «Σας ευχαριστώ για όλον τον αγώνα που κάνετε, την αυτοθυσία και την αλληλεγγύη που δείχνετε. Πραγματικά μας συγκινείτε κάθε φορά που ακούμε ότι έχουμε και ένα ευχάριστο γεγονός μέσα σε αυτή τη δυστυχία: ότι καταφέρνετε να σώσετε έναν άνθρωπο, ένα παιδάκι. Το πιο σημαντικό είναι ότι δείχνουμε απόλυτα ως Έλληνες την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας σε αυτήν την καταστροφή που έχει γίνει. Ειλικρινά είμαστε περήφανοι και μας τιμάτε», υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας.

Από την πλευρά της η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα τόνισε:

«Καλημέρα και από εμένα. Να είστε καλά και να συνεχίσετε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για ό,τι κάνετε. Και για την Ελλάδα και για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και για όλη την ανθρωπότητα αν θέλετε, γιατί αυτό που κάνετε είναι ανθρώπινο, εξαιρετικά σημαντικό και για τους ανθρώπους εκεί και για όλους μας. Να συνεχίσετε να το κάνετε και να έχετε δύναμη. Ελπίζω να μην είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα για εσάς. Να έχετε κουράγιο και δύναμη. Να είστε καλά, ευχαριστούμε» .

Από την πλευρά τους οι διασώστες ευχαρίστησαν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τονίζοντας ότι δίνουν μια μάχη με το χρόνο.

«Δεν διαφέρει η δουλειά μας εδώ από αυτό που κάνουμε στην καθημερινότητα μας. Η μάχη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Αυτό που διαφέρει είναι η κλίμακα και ο χρόνος. Πρόκειται για μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή», ανέφεραν μεταξύ άλλων τα μέλη του ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ.

Πηγή: skai.gr