Ένταση και επεισόδια «σημάδεψαν» το μεσημέρι την συγκέντρωση που πραγματοποίησε ομάδα πολιτών στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Από νωρίς το πρωί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις, καθώς υπήρχε απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω των μέτρων για την πανδημία. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο πεζοδρόμιο απέναντι από την πλατεία άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες που κρατώντας δύο πανό επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία παρά τις συστάσεις της ΕΛΑΣ να διαλυθούν.

Όταν η ομάδα των πολιτών επιχείρησε να πραγματοποιήσει την πορεία, αστυνομικοί κινήθηκαν προς αυτούς πετώντας δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αποσπώντας τους ένα πανό.

 

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα και εν μέσω έντασης οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 9 προσαγωγές πολιτών που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης. 

Την ίδια ώρα, δεκάδες αντιεξουσιαστές, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, λόγω της ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο κέντρο, μετακινήθηκαν στο Νότιο Πάρκο, αιφνιδιάζοντας αρχικά την ΕΛ.ΑΣ. Στη συνέχεια ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν στο σημείο “μπλοκάροντας’ την μετακίνησή τους.

Στη Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον 15 άτομα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες 30, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία πριν από λίγο μπροστά από το Γαλλικό Ινστιτούτο στη Λεωφόρο Στρατού, στη Θεσσαλονίκη.

Τα άτομα φώναξαν συνθήματα, πέταξαν τρικάκια για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου και για λίγο άνοιξαν ένα πανό, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Στις έρευνες που πραγματοποίησε η αστυνομία στη γύρω περιοχή, κατά πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε μία προσαγωγή.

 
Στην Αθήνα, πορεία επιχείρησε να κάνει νωρίτερα από τη συμβολή των οδών Γραβιάς και Μπενάκη στα Εξάρχεια, ομάδα περίπου 20 ατόμων, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ωστόσο εμποδίστηκαν απο αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονται στην περιοχή.

Μάλιστα, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές 9 ατόμων, τα οποία πρόκειται να οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Zarpanews.gr, patrastimes.gr, GrTimes.gr