Επέτειος Γρηγορόπουλου: Δρακόντεια μέτρα από την ΕΛΑΣ- Κλειστοί σταθμοί του Μετρό

Κλειστοί θα είναι σήμερα από τις 8 το πρωί, οι σταθμοί "Ομόνοια", "Πανεπιστήμιο", "Σύνταγμα", "Ακρόπολη", "Μοναστηράκι", "Σεπόλια" και "Βικτώρια" στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της 12ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς, ωστόσο δε θα πραγματοποιούν στάσεις. 

Με χθεσινή απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν απαγορευτεί για λόγους δημόσιας υγείας - σε όλη την επικράτεια- όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, άνω των τεσσάρω ατόμων, έως τα μεσάνυχτα.

Για τους παραβάτες, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε αυτες.

Εν τω μεταξύ, η ΕΛΑΣ εχει σχεδιάσει για σήμερα μέτρα ανάλογα με αυτά της επετείου του Πολυτεχνείου.

Περίπου 5.000 χιλιάδες αστυνομικοί θα συμμετάσχουν στα μέτρα, ενώ θα χρησιμοποιηθούν Drones και ελικόπτερα προκειμένου οι επίγειες δυνάμεις να κατευθύνονται από αέρος.

Μάλιστα για τη διάλυση τυχόν εστιών έντασης θα επιστρατεύσουν και 6 Αίαντες. Πρόκειται για οχήματα ρίψης νερού, τα οποία θα τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία.

Σημειώνεται ότι με τη σημερινή επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου συνδέεται η χθεσινή επιδρομή κουκουλοφόρων στις 4 το απόγευμα έξω απο το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, κατά την οποία τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί.

Αρχικά, περίπου 50 αντιεξουσιαστές πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα, κοντά στο ΑΤ και στη συνέχεια ακολούθησε συμπλοκή με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τους εμπόδισαν να φτάσουν στο τμήμα με τους αντιεξουσιαστές να τους επιτίθενται με πέτρες και καδρόνια, ακόμα και δακρυγόνα, τα οποία - άγνωστο πως - είχαν στην κατοχή τους. 

Πηγή: skai.gr