Κλείσιμο

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πετροπόλεμος στα Εξάρχεια

Πετροπόλεμος έλαβε χώρα αυτή την ώρα στα Εξάρχεια.

Ομάδα 100 ατόμων μετά την ειρηνική πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έφτασε στην πλατεία Εξαρχείων και ξεκίνησαν επιθέσεις με πέτρες και μάρμαρα κατά αστυνομικών.

Η κατάσταση φαίνεται να έχει ηρεμήσει ωστόσο στην περιοχή παραμένουν διάσπαρτα 30 περίπου άτομα.

Ομάδες ατόμων σε διάφορα σημεία της ευρύτερη περιοχής κρατώντας καδρόνια, προκάλεσαν τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ εκτοξεύτηκαν μάρμαρα στην περιοχή της Στουρνάρη

Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κατάφεραν να τους απομακρύνουν από τα Εξάρχεια.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν με την ολοκλήρωση της πορείας μνήμης για τα 13 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας.

H ένταση μεταφέρθηκαν περί της οδού Σολωμού.

Η πορεία κατεύθυνθηκε προς την περιοχής της Ομονοίας και των Εξαρχείων και για αυτό το λόγο οι άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονταν κατά πόδας προκειμένου να διασφαλιστεί το ότι δεν θα υπάρξουν επεισόδια.

Ο σχεδιασμός των αρχών περιελάμβανε πάνω από 4.000 αστυνομικούς οι οποίοι είναι σε επιφυλακή. ( Στελέχη των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ, Ασφάλεια).

Την ίδια ώρα, υπήρχε πρόβλεψη ακόμη και για τοποθέτηση παρατηρητών σε ταράτσες.

Ελικόπτερα και Drones μετέδωσαν εικόνες από αέρος στις επίγειες δυνάμεις ενώ σε καθεστώς περιφρούρησης ήταν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα υπό τον κίνδυνο να γίνουν ορμητήρια επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Σε κάθε περίπτωση, υπήρχε φόβος για τυχόν καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και μεμονωμένες περιπολίες.

Πηγή: skai.gr