Επέλαση «Διομήδη» στη Θεσσαλία: Έσπασε το φράγμα του ποταμού Καλέντζη- Απειλήθηκαν οικισμοί

Τεράστια προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Διομήδης». Στη Θεσσαλία φούσκωσαν ποταμοί με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και να καταγραφούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην περιοχή Κοσκινά της Καρδίτσας, έσπασε το φράγμα του ποταμού Καλέντζη, και απείλησε τους οικισμούς Κοσκινά και Ψαθοχώρι, ενώ τουλάχιστον 50 άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο κλειστό γυμναστήριο στον Παλαμά Καρδίτσας για την προληπτικούς λόγους.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι των δυο οικισμών επιστρέφουν στα σπίτια τους. 

Ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, μιλώντας στο KarditsaLive.Net, υπογράμμισε ότι η ροή του νερού συνεχίζεται αλλά πλέον έχει εκλείψει ο κίνδυνος για τους οικισμούς, καθώς η στάθμη έχει μειωθεί αισθητά. Τα χειρότερα για τις δύο τοπικές κοινότητες πέρασαν χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν προβλήματα σε σπίτια. Μέρος των κατοίκων φιλοξενήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαμά και ήδη έχει αρχίσει η μετακίνηση τους προς τις εστίες τους.

Η Ψαθοχώρα έχει διακοπή νερού και συνεργείο της ΔΕΥΑΠ βρίσκεται στο σημείο για να αποκαταστήσει την βλάβη.

Το πρόβλημα τώρα, σημείωσε ο κ. Σακελλαρίου εντοπίζεται στην περιοχή των Γοργοβιτών από την υπερχείλιση του Λείψιμου. Ο οικισμός βρίσκεται σε κλοιό από νερά με χωράφια και ποιμνιοστάσια να έχουν πλημμυρίσει. Το νερό, πρόσθεσε, έχει μπει και στις αυλές κάποιων σπιτιών και είμαστε σε ετοιμότητα να σπάσουμε τμήμα του δρόμου για να εκτονωθεί η πίεση. Στο σημείο αυτό διευκρίνισε πως αν σπάσει οδικό τμήμα θα είναι από τον δρόμο που συνδέει τον οικισμό με την ΒΙ.ΠΕ.

Τέλος παραμένει κλειστός ο δρόμος Βλοχός-Αγ. Δημήτριος και θα εκτιμηθεί τις επόμενες ώρες πότε θα ανοίξει.

Πηγή: KarditsaLive.Net