Κλείσιμο

Εκπρόσωπος Λιμενικού στον ΣΚΑΪ για το επεισόδιο στη Σάμο: Ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου ενημέρωσε τους Τούρκους

Ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου που εντόπισε τη σορό είχε ενημερωθεί από τις ελληνικές αρχές, αλλά δεν απάντησε στις κλήσεις - Με ξένη σημαία και προσωπικό Ρώσους το φορτηγό πλοίο

Ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου που εντόπισε τη σορό στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σάμου ήταν εκείνος που ενημέρωσε την τουρκική ακτοφυλακή, σκάφος της οποίας εμφανίστηκε σε περιοχή ελέγχου της Ελλάδας, προκαλώντας επεισόδιο με σκάφος του ελληνικού λιμενικού.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου είχε ενημερωθεί από τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να ειδοποιήσει το Λιμενικό αν εντόπιζε κάποια σορό, μετά το ναυάγιο με τους μετανάστες στο στενό του Καφηρέα.

Ο εκπρόσωπος του Λιμενικού δήλωσε στη Σία Κοσιώνη, ότι ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου, όχι μόνο ειδοποίησε την τουρκική πλευρά, αλλά δεν απαντούσε στις κλήσεις της ελληνικής πλευράς. Σε ερώτηση για την προέλευση του φορτηγού πλοίου, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι ήταν ξένης σημαίας, με προσωπικό Ρώσους.
 

Πηγή: skai.gr