Κλείσιμο

Επεισόδια στο τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ - Τραυματίστηκαν φοιτητής και αστυνομικός- Δείτε βίντεο

Ένταση επικράτησε έξω από το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, όταν ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ μελών φοιτητικών συλλόγων και αστυνομικών.

Ένας φοιτητής έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει. Σύμφωνα με την αστυνομία, στα επεισόδια τραυματίσθηκε και ένας αστυνομικός.

Δείτε βίντεο:

Σύμφωνα με το GR Times, ομάδα φοιτητών διαδήλωνε κατά της αστυνομικής παρουσίας όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες άγνωστοι κινήθηκαν κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών και δακρυγόνων και ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Μετά τον τραυματισμό του φοιτητή, τα πνεύματα ηρέμησαν προσωρινά, ωστόσο περίπου στις 2 το μεσημέρι εκδηλώθηκε νέος γύρος  Σεπεισοδίων με πετροπόλεμο και χημικά.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έντασης:

H ανακοίνωση της αστυνομίας για τα επεισόδια ακολουθεί:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. 

Πηγή: skai.gr