Κλείσιμο

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Παραμένει στη φυλακή ο «Ινδιάνος»

«Δεν εξέλιπαν οι λόγοι για τους οποίους διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση του» κρίνει για τον αποκαλούμενο «Ινδιάνο» η ανακρίτρια της υπόθεσης της άγριας επίθεσης που δέχθηκε ο 27χρονος αστυνομικός στη Νέα Σμύρνη, η οποία απέρριψε την προσφυγή του κατηγορούμενου για να βγει από την φυλακή.

Η δικαστική λειτουργός παρά την εισαγγελική πρόταση που έκρινε πως ο κατηγορούμενος πρέπει να εξέλθει από την φυλακή, έκρινε πως δεν πρέπει να αρθεί η προσωρινή κράτηση. Κατά την δικαστική λειτουργό, το βιντεοληπτικό υλικό που προσκόμισε ο "Ινδιάνος" ισχυριζόμενος ότι το επίμαχο απόγευμα, στις 18.20, τον εμφανίζει στο πάρκο στην Ελευσίνα και όχι στη Νέα Σμύρνη, δεν είναι ισχυρό στοιχείο καθώς "δεν ταυτοποιούνται οι εμφανιζόμενοι στο υλικό". Επιπλέον κατά την δικαστική λειτουργό, ακόμη και αν είναι ο κατηγορούμενος το πρόσωπο που εισέρχεται στο πάρκο "δεν διακριβώθηκε ο χρόνος και το σημείο αναχώρησης του από το πάρκο. Ως εκ τούτου η παραδοχή ότι ο κατηγορούμενος αφίχθη στο εν λόγω πάρκο στις 18.20, ενόψει του ότι δεν εξηγήθηκε για ποιο λόγο δεν καταγράφηκε και η έξοδος αυτού από το πάρκο και το σημείο εξόδου, δεν αποκλείει την ακόλουθη μετάβαση του στην περιοχή της Νέας Σμύρνης δεδομένου ότι το επίδικο περιστατικό έλαβε χώρα στις 19.20 και η απόσταση με όχημα από την Ελευσίνα προς την Αθήνα (σε ώρα μη αιχμής) υπολογίζεται στα 20 λεπτά". Επίσης η δικαστική λειτουργός αναφέρεται και στα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων, άρσης απορρήτου του κινητού τηλεφώνου του κατηγορουμένου κ.α στοιχεία που θα προστεθούν το επόμενο διάστημα στην υπόθεση και θα φανούν χρήσιμα για την "περαιτέρω διερεύνηση της αλήθειας".

Εντελώς αντίθετη άποψη ωστόσο διατύπωσε ο εισαγγελέας ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε στην πρότασή του ότι το πρόσωπο από τον οικογενειακό κύκλο του κατηγορούμενου που ουσιαστικά τον ενέπλεξε στην υπόθεση "δεν είναι αξιόπιστη μαρτυρία". Ο εισαγγελέας τονίζει επίσης ότι από την έρευνα στο σπίτι του "Ινδιάνου" μόλις 4 ώρες μετά την επίθεση στον αστυνομικό δεν βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε ο κατηγορούμενος κατά τους ισχυρισμούς του μάρτυρα.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Παύλος Σαράκης, σε δήλωση του αναφέρει: "Η εισαγγελία που άσκησε την ποινική δίωξη, που πρότεινε την προσωρινή κράτηση μετά την απολογία του, έρχεται υπό το βάρος των όσων προέκυψαν κατά την ανακριτική διαδικασία και ζητεί την άμεση αποφυλάκιση του εντολέα μας και μάλιστα άνευ περιοριστικών όρων, αφού αποδυναμώθηκαν πλήρως οι ενδείξεις εμπλοκής του στα θλιβερά γεγονότα της Νέας Σμύρνης. Η ανακρίτρια όμως συνεχίζει ανεξήγητα και νομικά αδικαιολόγητα να εμμένει στην προσωρινή κράτηση ενός αθώου συμπολίτη μας, ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με τη δικογραφική πραγματικότητα και την κοινή λογική. Θα προσβάλλουμε άμεσα τη διάταξή της στο Δικαστικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποκαταστήσουμε αυτό το τραύμα της Δικαιοσύνης".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ