Κλείσιμο

Επεισόδια με Ρομά σε Ασπρόπυργο, Χαλκίδα και Ρόδο για το θάνατο του 16χρονου (Βίντεο και Φωτογραφίες)

Επεισόδια και ένταση προκλήθηκαν νωρίτερα από Ρομά που διαμαρτύρονται για το θάνατο του 16χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό 

Έκρυθμη είναι η κατάσταση μετά το θάνατο του 16χρονου Ρομά ο οποίος έχασε τη μάχη για ζωή έπειτα από 9 μέρες νοσηλείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ ήδη υπάρχει ένταση σε Ασπρόπυργο, Ρόδο ενώ νωρίτερα επεισόδια σημειώθηκαν σε Χαλκίδα, Θήβα ενώ καταδρομική επίθεση αναρχικών πραγματοποιήθηκε στη Θεσαλονίκη.

Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στα Προπύλαια όπου συμμετέχουν περισσότερες από 10 οργανώσεις, αναρχικοί και συλλογικότητες όπως επίσης στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα όπου προκλήθηκαν και επεισόδια από αντιεξουσιαστές. 

Προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων στον Ασπρόπυργο

Προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων υπάρχουν αυτή την ώρα καθώς ομάδες Ρομά άναψαν φωτιές και έριξαν αντικείμενα στις ράγες, στο ύψος της Νέας Ζωής Ασπροπύργου. Νωρίτερα, δύο συρμοί υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν σε προηγούμενους σταθμούς, αφού δεν μπορούσαν να περάσουν με ασφάλεια. Πλέον είναι σε αναμονή, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση και να γίνουν κανονικά τα δρμολόγια. 

Ρομά

Ρόδος: Φωτιές και οδοφράγματα από Ρομά στο Κορακόνερο

Τον περιφερειακό δρόμο έξω από τον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή «Καρακόνερο», στην πόλη της Ρόδου, έκλεισαν σήμερα το βράδυ δεκάδες Ρομά, κυρίως νεαροί, βάζοντας φωτιά και στήνοντας οδοφράγματα, εκφράζοντας έτσι την αντίδρασή τους στον θάνατο του 16χρονου Ρομά, που κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ρόδος

Ο δρόμος παραμένει κλειστός από το ύψος το νεκροταφείου έως και την διασταύρωση με τη Ρόδου - Καλλιθέας για λόγους ασφαλείας, ενώ οι ρομά που συμμετέχουν σε αυτή την κινητοποίηση, φωνάζουν συνθήματα που έχουν σχέση με την περίπτωση του θανάτου του 16χρονου ζητώντας όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά δικαιοσύνη.

Δείτε βίντεο από το rodiaki.gr

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής, ενώ ο δρόμος παραμένει κλειστός για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Επεισόδια στις Καμάρες Χαλκίδας

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα το απόγευμα και στην Χαλκίδα. Συγκεκριμένα, Ρομά συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Καμάρες και άναψαν φωτιές ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς το κέντρο της πόλης αλλά και προς την αστυνομική διεύθυνση Εύβοιας διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 16χρονου.

Χαλκίδα

Περίπου τριάντα άτομα Ρομά καίνε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων ενώ σύμφωνα με το eviathema.gr, άγνωστα άτομα έσπασαν λίγο μετά τις 18.00 ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο βρίσκεται παρκαρισμένο έξω από το περιφερειακό μέγαρο.

Χαλκίδα

Διμοιρίες των ΜΑΤ κατευθύνθηκαν στο σημείο ώστε να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους ενώ έκλεισαν οι γύρω δρόμοι από την περιοχή με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Χαλκίδα

Καταδρομική επίθεση αναρχικών έξω από το ΑΠΘ

Καταδρομική επίθεση αναρχικών με μολότωφ εναντίον σε άνδρες των ΜΑΤ σημειώθηκαν νωρίτερα το απόγευμα έξω από το ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διμοιρία των ΜΑΤ, δέχθηκε επίθεση με βόμβες μολότωφ έξω από την πύλη Εμπορίου επί της οδού Εγνατία.

Κουκουλοφόροι πέταξαν περίπου 15 βόμβες μολότοφ και εξαφανίστηκαν.

Θεσσαλονίκη

Μια βόμβα μολότοφ έπεσε σε χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετήσει η ΔΕΘ μπροστά στην πύλη εμπορίου.

Αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Ένταση και στη Θήβα

Νωρίτερα, ένταση από Ρομά προκλήθηκε και στη Θήβα. 

Ένταση

Πηγή: skai.gr