Επαναστατική Αυτοάμυνα: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Στην Ευελπίδων οδηγήθηκαν οι δυο από τους τρεις συλληφθέντες για συμμετοχή στην  τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». 

Πρόκειται για τον 41χρονο, ο οποίος είχε καταδικασθεί για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα»  και αποφυλακίστηκε με όρους το 2018, με το νόμο Παρασκευόπουλου και εναν 45χρονο ο οποίος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, ωστόσο στο σπίτι που διέμενε, στο Χολαργό, βρέθηκαν όλα τα όπλα της οργάνωσης. 

Ο 46χρονος ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν μεταξύ των συντελεστών της κατάληψης «Γκάρε» στην οδό Καλλιδρομίου, η οποία εκκενώθηκε από την Αστυνομία, τον Αύγουστο. 

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον εντοπισμό και την σύλληψη του 46χρονου, καθώς τα στοιχεία που έχουν αναφέρουν ότι κατά την ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Χολαργό, το όπλο εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και το πιθανότερο είναι ότι χρειάζεται ιατρική φροντίδα.

Την ληστεία φέρονται ότι διέπραξαν ο 41χρονος παλιός γνώριμος της Αντιτρομοκρατικής, μαζί με τον 46χρονος καταζητούμενο.

Ο δεύτερος από τους συλληφθέντες, 45 ετών, δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν, ωστόσο στο σπίτι που διέμενε, στην οδό 17ης Νοέμβρη 57 στο Χολαργό, βρέθηκαν όλα τα όπλα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής.

Όπως προκύπτει από την ερεύνα ο οπλισμός της οργάνωσης είχε μεταφερθεί στο σπίτι του 45χρονου τον τελευταίο καιρό, από γιάφκα στην Κυψέλη.

Η 39χρονη γυναίκα, όπως έγινε γνωστό είναι σύντροφος του 46χρονου καταζητούμενου και συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τα 15 άτομα, που προήχθησαν, συνεχίζουν να εξετάζονται στην Αντιτρομοκρατική. 

Εν  τω μεταξύ από την μέχρι τώρα βαλλιστική εξέταση στα όπλα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη γιάφκα  στο Χολαργό έχει προκύψει η ταύτιση ενός καλάσνικοφ με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Χολαργό, στις 21 Οκτώβριου. 

Αλλο καλάσνικοφ έχει ταυτοποιηθεί ότι  χρησιμοποιήθηκε σε τρεις επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, εκ των οποίων στη μια τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός ΚΑΙ στην πρεσβεία του Μεξικού. 

ΠΗΓΗ: SKAI.GR/ AΠΕ