Χίος: Εντοπίσθηκαν στα Νένητα 30 πρόσφυγες και μετανάστες

Δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί αν πρόκειται για σημερινή άφιξη ή αν πρόκειται για την άφιξη (σε παραλία των Νενήτων) του περασμένου Σαββάτου

Τριάντα πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίσθηκαν στα Νένητα Χίου, σήμερα Δευτέρα, μεταφέρθηκαν οι 27 στην δομή καραντίνας στην Λευκωνιά και οι τρεις στο νοσοκομείο Χίου, περισσότερο για προληπτικούς λόγους κυρίως λόγω εξάντλησης. 

Ωστόσο, σύμφωνα με το astraparis.gr δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί αν πρόκειται για σημερινή άφιξη, αφού οι περισσότεροι από αυτούς εθεάθησαν σήμερα μέσα στον οικισμό των Νενήτων από όπου και περισυνελλέγησαν από την αστυνομία ή αν πρόκειται για την άφιξη (σε παραλία των Νενήτων) του περασμένου Σαββάτου.

Για την σαββατιάτικη άφιξη δεν υπήρχαν στοιχεία για την τύχη των προσφύγων και μεταναστών, παρά το γεγονός ότι είχε εντοπισθεί η βάρκα που τους μετέφερε, σκισμένη και εγκαταλελειμμένη σε παραλία της περιοχής, καθώς και η παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας που τους αναζητούσε στην ευρύτερη περιοχή.

Με την νέα άφιξη υπερβαίνει τους 300 ο συνολικός αριθμός προσφύγων και μεταναστών, που φιλοξενούνται στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ και στην δομή της Λευκωνιάς.

Πηγή: astraparis.gr
TAGS: Χίος