Έντεκα καταλήψεις στα Εξάρχεια στο στόχαστρο της Αστυνομίας

Έντεκα κτήρια που τελούν υπό κατάληψη στα Εξάρχεια είναι αυτή την στιγμή «υποψήφια» για τον επόμενο κύκλο επεμβάσεων της Αστυνομίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Συγκαταλέγονται στις 18 «ενεργές» καταλήψεις που παραμένουν στην κεντρική συνοικία της Αθήνας. Ανάμεσά τους βρίσκεται κτήριο του Δημοσίου που αποτελεί προπύργιο γνωστής αναρχικής ομάδας.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας σημειώνουν πάντως ότι ο επόμενος κύκλος επιχειρήσεων ίσως αντιμετωπίσει πιο δυναμικές ή επικίνδυνες αντιδράσεις από τους καταληψίες ή αλληλέγγυους, σε αντίθεση με τις τέσσερις καταλήψεις που τερματίστηκαν χθες.

Ο προβληματισμός δεν αφορά το επιχειρησιακό σκέλος της εκκένωσης αλλά το πώς θα γίνει «εγκατάσταση» αστυνομικής δύναμης σε δύσκολα γεωγραφικά σημεία της περιοχής, προκειμένου να αποφευχθούν ανακαταλήψεις των συγκεκριμένων κτηρίων.

Τα τέσσερα κτίσματα όπου έγιναν χθες οι επιχειρήσεις «σφραγίστηκαν» στην συνέχεια με τοποθέτηση τσιμεντόλιθων και χαλικιών στις πόρτες και τα παράθυρα. Το βράδυ όμως διαπιστώθηκε πως αντιεξουσιαστές κινήθηκαν σε ταράτσες κι έφτασαν στην οροφή του εκκενωμένου κτηρίου της Σπύρου Τρικούπη 17, όπου άπλωσαν πανό.

Με δεδομένες τις «αναρριχήσεις» στις ταράτσες οι Αρχές θα τοποθετήσουν και «αγκαθωτά» σύρματα παρεμπόδισης της πρόσβασης.

Συνολικά στην πρωτεύουσα καταγράφονται 46 κατειλημμένα κτήρια.

Σημειώνεται πως και για τα 11 «υποψήφια» κτήρια έχουν εκδοθεί εισαγγελικές παραγγελίες για εκκένωσή τους.
Πηγή: skai.gr