ΚΑΙΡΟΣ

Ένταση στη σύσκεψη των κοινωνικών εταίρων για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση

Ένταση σημειώθηκε κατά την σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών φορέων (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΓΕΣΕΒΕ και ΕΣΕΕ) αν και διαπιστώθηκε η πρόθεση όλων των πλευρών να ανανεωθεί η ισχύουσα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης αποχώρησε φανερά οργισμένος, πριν από τους υπολοίπους κοινωνικούς εταίρους, δηλώνοντας ότι παρουσιάστηκε κείμενο με επιπλέον όρους για «ένα σωρό άσχετα θέματα»,που περιλαμβάνει ακόμα και το «πώς θα σώσει η παγκόσμια τράπεζα τις επιχειρήσεις».

Σημείωσε πως αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των άλλων κοινωνικών εταίρων κύριοι Παναγόπουλος, Φέσσας και Καββαθάς αρνήθηκαν ότι υπήρξε ζήτημα και παράπεμψαν για απαντήσεις στον κ. Κορκίδη.

Όπως είπαν, είναι ομόθυμη η πρόθεση όλων να ανανεωθεί η παράταση της Συλλογικής Σύμβασης και θα γίνει νέα συνάντηση για τον σκοπό αυτό τις επόμενες μέρες.

Ο επικεφαλής του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας είπε ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα των εργοδοτών οι ομαδικές απολύσεις και το λοκ άουτ.

Ούτε οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας επανήλθαν ούτε ο κατώτατος μισθός, παρά τα όσα είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος προσθέτοντας ότι μέσα σε αυτό το περιοριστικό πλαίσιο αποφασίστηκε τουλάχιστον να εξασφαλίσουμε μία ασφάλεια Δικαίου για τους χαμηλόμισθους.Πηγή: skai.gr