Ένοπλη επίθεση εναντίον του ALTER

Επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ALTER σημειώθηκε λίγο πριν από τις 19:30, το απόγευμα της Τρίτης.

Τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε μηχανή και φορούσαν κράνη, ζήτησαν από τεχνικό του σταθμού να απομακρυνθεί και πυροβόλησαν εναντίον οχημάτων του σταθμού.

Επίσης, πέταξαν μασούρι το οποίο ενδεχομένως περιείχε δυναμίτιδα.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσικλέτες και εξαφανίστηκαν.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική. 

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 10κάλυκες.

Η σημερινή επίθεση κουκουλοφόρων στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER είναι μια άνανδρη εγκληματική ενέργεια που βάλλει εναντίον της ενημέρωσης, της κοινωνικής ειρήνης, της ασφάλειας των πολιτών και φυσικά εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Τέτοιου είδους δράσεις είναι καταδικασμένες σε αποτυχία από το σύνολο της κοινωνίας. Εκφράζω τη συμπαράσταση της Κυβέρνησης προς όλους τους εργαζομένους στο ALTER, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, τονίζοντας, ότι οι αρχές θα ερευνήσουν πλήρως την υπόθεση.

Η επίθεση στο ALTER, είναι μία βίαιη, εγκληματική επίθεση, από την οποία θα μπορούσαμε να έχουμε θρηνήσει και θύματα. Την καταδικάζουμε απερίφραστα, όπως και κάθε άλλη παρόμοια τρομοκρατική επίθεση αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Εκ μέρους του γραφείου τύπου του ΚΚΕ ο Μάκης Μαΐλης σε δήλωση του αναφέρει ότι οι επαναλαμβανόμενες τέτοιες επιθέσεις δείχνουν την ύπαρξη προβοκατόρικου σχεδίου που διευκολύνει σχέδια καταστολής εναντίον του λαϊκού κινήματος. Αυτό είναι ο βασικός στόχος.

Με ανακοίνωσή του ΣΥΝ καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βίαιη εγκληματική επίθεση που δέχτηκε ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER.

Είναι μια επίθεση που στρέφεται εναντίον της ελεύθερης έκφρασης του Τύπου και αποτελεί μια μορφή ιδιότυπης απαράδεκτης λογοκρισίας, σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Κάθε επίθεση στη δημοσιογραφία είναι επίθεση στην ίδια την δημοκρατία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑ.Ο.Σ.

Την επίθεση εναντίον δημοσιογράφων καταδίκασε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ο οποίος εκτίμησε ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι δράστες δεν είναι του κοινού ποινικού δικαίου. 

Επίσης, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωση της καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο, την τρομοκρατική δολοφονική επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ALTER και επισημαίνει ότι στην ουσία πρόκειται για χτύπημα στην ενημέρωση.
Πηγή: skai.gr