Ισραηλινά drones Heron στην Ελλάδα - Που θα χρησιμοποιηθούν

Σε συμφωνία για την ενοικίαση drones Heron έφτασε η χώρα μας με το Ισραήλ.

Η εν λόγω αμυντική συμφωνία, υπεγράφη ψηφιακά λόγω των περιορισμών λόγω κορωνοϊού ανάμεσα στον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, Αντιπτεράρχου (Ι) Θεόδωρου Λάγιου (ε.α). και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, Υποστράτηγου (ε.α) Udi Adam.

Δημοσίευμα της Jerusalem Post αναφέρει ότι η Ελλάδα θα ενοικιάσει αρκετά ισραηλινά drones από το Ισραήλ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας. Η ενοικίαση θα γίνει με σύστημα leasing για τρία χρόνια και μετά το πέρας των τριών ετών, υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς τους.

Το εν λόγω σύστημα έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης αποστολών σε απόσταση άνω των 1.000 χιλιομέτρων από την βάση του. Περιέχει ραντάρ θαλάσσιας επιτήρησης, αισθητήρες νύχτας και προαιρετικά σύστημα ηλεκτρονικής νοημοσύνης (ELINT).

«Επεκτείνονται οι εξαιρετικές αμυντικές σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας. Θεωρούμε μεγάλης σημασίας την επιλογή της Ελλάδας να εξοπλίσει τις δυνάμεις της με ένα ισραηλινό σύστημα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο παγκόσμιας κρίσης κορωνοϊού», δήλωσε ο Yair Kulas, επικεφαλής του Οργανισμού Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας (SIBAT) του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας

Πηγή: skai.gr