Ενισχύσεις στέλνει η Πυροσβεστική για τη φωτιά στη Τζιά (upd)

Ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στη Κέα εστάλησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα από την Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ένα πεζοπόρο τμήμα στάλθηκε με υπηρεσιακό πλοιάριο από τον Πειραιά προκειμένου να συμμετάσχει στο έργο της κατάσβεσης, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οχήματα εάν χρειαστεί να μεταβούν το πρωί με το πρώτο πλοίο της γραμμής από το Λαύριο.

Η φωτιά είναι σε εξέλιξη πάνω από τον οικισμό Βουρκάρι και αντιμετωπίζεται αυτή τη στιγμή από ένα πυροσβεστικό όχημα με έναν πυροσβέστη και έναν εθελοντή συν τέσσερις υδροφόρες του Δήμου. Στο νησί δεν υπάρχει μόνιμα πλήρες κλιμάκιο της Πυροσβεστικής.

Οι φλόγες καίνε χαμηλή βλάστηση κοντά σε κατοικημένες περιοχές, όμως μέχρι στιγμής δεν απειλούν άμεσα σπίτια.

«Η φωτιά ελέγχεται σε ένα βαθμό», δήλωσε λίγο πριν τις 23:00 στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Ευαγγέλου, προσθέτοντας ότι οι φλόγες για την ώρα δεν κινούνται προς σπίτια.

Σε σχετική ωστόσο ερώτηση για την απουσία πυροσβεστικών δυνάμεων στο νησί, ο κ. Ευαγγέλου απέφυγε να απαντήσει επισημαίνοντας ότι «αυτό είναι ένα θέμα που δεν μπορώ να σας απαντήσω τώρα. Θα το συζητήσουμε αύριο».




Καυτός Αύγουστος

Μάχη με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα ανά την επικράτεια δίνει εν τω μεταξύ η Πυροσβεστική.

Το μεγαλύτερο μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Ελαία του Δήμου Γορτυνίας, στα σύνορα Αρκαδίας - Ηλείας, όπου επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 28 οχήματα και 18μελές πεζοπόρο τμήμα. Οι φλόγες καίνε δασική έκταση με πυκνή βλάστηση, χωρίς να απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Δύσκολη μάχη δίνουν επίσης οι πυροσβέστες στην περιοχή Ζελί του Δήμου Λοκρών, στη Φθιώτιδα. Στο σημείο βρίσκονται 39 άνδρες με 16 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά στις Μαριές Ζακύνθου, όπου οι επίγειες δυνάμεις έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ώρες και ανέρχονται σε 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

Εκτός ελέγχου μαίνεται από χθες και η φωτιά στα Αμπέλια Αγρινίου, η οποία καίει πουρνάρια σε δυσπρόσιτη περιοχή. Στο σημείο βρίσκονται 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 12μελές πεζοπόρο τμήμα.

Σε εξέλιξη είναι επίσης η φωτιά σε δύσβατη δασική έκταση κοντά στο χωριό Πέρδικα στην Ηγουμενίτσα.
Πηγή: skai.gr