Ενημέρωση για κορωνοϊό: 15 νέα κρούσματα, 2.834 συνολικά - Στους 163 οι νεκροί

15 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο παθολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Συνολικά στη χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί 2.834 κρούσματα, εκ των οποίων το 55,2% σε άνδρες. Το 21,7% των κρουσμάτων, θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδια στο εξωτερικό και το 51,7% με ήδη γνωστό κρούσμα. 22 πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 72 έτη - 9 γυναίκες οι υπόλοιποι άνδρες. 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Επίσης σημειώθηκε ένας ακόμη θάνατος στην Ελλάδα με το συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 163.

Προειδοποίηση για τις ευπαθείς ομάδες

Ο κ. Χατζηγεωργίου επεσήμανε ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, δηλαδή τους ηλικιωμένους και όσους έχουν χρόνια προβλήματα Υγείας.

Ιδιαίτερα για τα γηροκομεία, τις δομές φιλοξενίας και τα κέντρα αποκατάστασης, προειδοποίησε ότι η μετάδοση του ιού μπορεί να γίνει τάχιστα. Θα πρέπει όπως εξήγησε να αποφεύγονται τα επισκεπτήρια, η ανταλλαγή μελών του προσωπικού από μονάδα σε μονάδα και η μεταφορά ασθενών από μια τέτοια δομή σε άλλη.

Προσοχή στα fake news

Σχετικά με την αξιοποίηση του διαδικτύου ως μέσο διάχυσης της πληροφορία για τον κορονοϊό, ο κ. Χατζηγεωργίου επικαλέστηκε καναδική μελέτη για το YouTube και την επιστημονική τους επάρκεια σε 70 από τα πιο δημοφιλή βίντεο για τον κορωνοϊό. Όπως προέκυψε από αυτά το 27,5% δηλαδή πάνω από το 1/3 περιείχαν αναληθείς και αντιεπιστημονικές πληροφορίες για τον κορονοϊό.

Πώς θα ανοίξουν τα κολυμβητήρια

Για τα κολυμβητήρια, ο κ. Χατζηγεωργίου εξήγησε ότι όπως και για το θέμα των γυμναστηρίων, έχει συζητηθεί από την επιτροπή και έχουν δοθεί κατευθυντήριες οδηγίες. Η πρώτη από αυτές αφορά την τήρηση των αποστάσεων κατά τη διάρκεια της άθλησης σε πισίνες, η δεύτερη έχει να κάνει με το νερό και την χλωρίωση του.

«Θα πρέπει να υπάρχει μία συγκεκριμένη συγκέντρωση χλωρίου στο νερό και έχουν δοθεί οδηγίες», εξήγησε. Η τρίτη σύσταση αφορά την καθαριότητα και την απολύμανση για τις ξαπλώστρες αν υπάρχουν γύρω από την πισίνα και η τέταρτη σύσταση αφορά στην καθαριότητα πριν την χρήση της πισίνας όποτε και θα πρέπει να γίνεται μπάνιο με σαπούνι και όχι απλό ντουζ στα αποδυτήρια.
 

Πηγή: skai.gr