Emvolio.gov.gr: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα των 65-69

Άνοιξε από σήμερα Παρασκευή, 2 Απριλίου, η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό (emvolio.gov.gr) κατά του κορωνοϊού για την ηλικιακή ομάδα των 65-69 ετών.

Επίσης, ενεργοποιείται η διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών, μέσω της Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών, για την αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα.

Οι εμβολιασμοί που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη ανήλθαν σε 39.244. Οι συνολικοί εμβολιασμοί έως την Πέμπτη έφθαναν τους 1.739.051, ενώ 1.114.370 άτομα είχαν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. 

Σημειώνεται ότι τώρα εμβολιάζονται oι εξής ομάδες:

- Πολίτες από 60 έως και 64 ετών.
- Πολίτες άνω των 70 ετών.
- Πολίτες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και
- Εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Αναλυτικά όλες οι ερωτήσεις - απαντήσεις που περιέχονται στoν ιστότοπο emvolio.gov.gr:

Είμαι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση και έλαβα SMS με ραντεβού το οποίο με εξυπηρετεί. Τι πρέπει να κάνω;

Στα SMS που λάβατε αναφέρεται ένας κωδικός εμβολιασμού. Για να επιβεβαιώσετε το ραντεβού πρέπει να στείλετε με τη σειρά σας ένα SMS στο 13034 γράφοντας μόνο αυτόν τον κωδικό. Τότε θα λάβετε νέο SMS που θα γράφει ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Η προ-κράτηση ραντεβού πρέπει να επιβεβαιωθεί μέσα σε 72 ώρες, αλλιώς παύει να ισχύει.

Είμαι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση και έλαβα SMS με ραντεβού το οποίο δεν με εξυπηρετεί. Τι πρέπει να κάνω;

Μπορείτε να αλλάξετε το ραντεβού που σας προτείνεται είτε στο emvolio.gov.gr, είτε σε φαρμακείο ή ΚΕΠ, με την ίδια διαδικασία που περιγράφεται στην αμέσως επόμενη ερώτηση, δηλαδή με τη διαδικασία που ακολουθούν όσοι δεν ήταν εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση.

Είμαι άνω των 85 ετών, δεν είμαι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση και επιθυμώ να κλείσω ραντεβού εμβολιασμού. Τι πρέπει να κάνω;

Έχετε δύο τρόπους: είτε να μπείτε στο emvolio.gov.gr, είτε να απευθυνθείτε σε φαρμακείο ή ΚΕΠ.

Έως τις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών και όλοι οι πολίτες με βαριά υποκείμενα νοσήματα, με τουλάχιστον μία δόση, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρακολούθησε τη διαδικασία εμβολιασμού της ομάδας ασθενών με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου που ξεκίνησε στο Κέντρο Υγείας Αγίας Παρασκευής.

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κάνουμε 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς μόνο το μήνα Απρίλιο, δηλαδή λίγο λιγότερους από όσους έχουμε κάνει τους τρεις μήνες -από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο» ανέφερε δε ο κ. Μητσοτάκης. 
 

Πηγή: skai.gr