Κλείσιμο

Εμβόλια -Κορωνοϊός: 5,3 εκατ. δόσεις για Μαΐο-Ιούνιο-Υψηλά κρούσματα

Πολύ υψηλός αναμένεται να είναι και σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού, γεγονός ωστόσο που συνδέεται και με τον μεγάλο αριθμού  τεστ που έχουν διενεργηθεί  τις τελευταίες 24 ώρες. 

Στην κυβέρνηση το βάρος δίνεται στην επίσπευση των εμβολιασμών, καθώς όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, μέχρι την Παρασκευή θα έχουν διεξαχθεί πάνω από 2 εκατ. εμβολιασμοί. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, το πιο σημαντικό είναι ότι για το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου έχουν εξασφαλιστεί 5,3 εκατ. δόσεις, οπότε και θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.
Την ίδια ώρα, στη φαρέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας προστίθενται και τα self test, τα οποία μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία όλης της χώρας. 

Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων θα πραγματοποιηθεί- αν όχι πιο νωρίς- όπως είναι προγραμματισμένο την Παρασκευή για να αποφασίσει για την επαναλειτουργία των σχολείων. Πάντως, το αίτημα του υπουργείου Παιδείας είναι,  με τη διασφάλιση της παροχής self tests σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς, να ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Απριλίου, δίνοντας προτεραιότητα στο Λύκειο και ειδικά στη Γ’ Λυκείου. 
 

Πηγή: skai.gr