Ηχηρό μήνυμα κατά του εκφοβισμού μεταφέρουν στα σχολεία όλης της χώρας τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) μέσα από την αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων «Παιδί & Γραμματόσημο – Stop Bullying» που είναι αφιερωμένη στη μάστιγα αυτή. 

Τα τέσσερα γραμματόσημα της σειράς καταγράφουν εικαστικά τις διαφορετικές μορφές του bullying και αποτυπώνουν τα προβλήματα της κοινωνικής απομόνωσης, του διαδικτυακού εκφοβισμού, της οδύνης, της μοναξιάς, της σκληρότητας και της περιθωριοποίησης. 

Τα γραμματόσημα αποτυπώνουν τα προβλήματα της κοινωνικής απομόνωσης, του διαδικτυακού εκφοβισμού, της μοναξιάς, της σκληρότητας και της περιθωριοποίησης. Ταυτόχρονα, όμως, στέλνουν το μήνυμα της αντίδρασης: της δύναμης του δικαίου και της υπεράσπισης των πιο αδύνατων. Μία σειρά γραμματοσήμων που οραματίζεται την αγάπη, το σεβασμό, τη φιλία και την ευγενή άμιλλα στις κοινότητες των παιδιών. Για ένα καλύτερο αύριο. Για μια κοινωνία χωρίς βία και φόβο.
 

 


Η δράση, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής συνεισφοράς των ΕΛΤΑ, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και περιλαμβάνει την αποστολή αφισών σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μία σειρά γραμματοσήμων που οραματίζεται την αγάπη, τον σεβασμό, τη φιλία και την ευγενή άμιλλα στις κοινότητες των παιδιών και φέρνει το μήνυμα μέσα στα σχολεία. Για ένα καλύτερο αύριο. Για μία κοινωνία χωρίς βία και φόβο. Κυκλοφορούν, επίσης, Φάκελοι Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας και Αριθμημένα Λευκώματα.

Τα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα της σειράς διατίθενται:

- Στο ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
- Στο κατάστημα Post Collection - Κεντρικό Φιλοτελικό Γραφείο, Λυκούργου 5 και Απελλού, στο κέντρο της Αθήνας.
- Σε όλα τα ταχυδρομεία της χώρας μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2021, εκτός εάν εξαντληθούν νωρίτερα.

 

 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις