Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το επεισόδιο με τουρκικό αλευτικό στις Οινούσσες

Διευρκινίσεις για το επεισόδιο με σκάφος του Λιμενικού και τουρκικό αλιευτικό στις Οινούσσες, εξέδωσε το Λιμενικό. 

Όπως αναφέρει, περίπου στις 18.00 η ώρα χθες το απόγευμα, εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αλιεύει εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου - Οινουσσών.

Άμεσα πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένως οι προβλεπόμενες συστάσεις, μέσω VHF και δια ζώσης, από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος προς το τουρκικό αλιευτικό να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, χωρίς αποτέλεσμα.

Παρά τις συστάσεις, το τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς προς το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, με σκοπό να το εμβολίσει. Επιπροσθέτως, το πλήρωμα του αλιευτικού πλησιάζοντας το περιπολικό σκάφος προέβη στη ρίψη διαφόρων βαρέων αντικειμένων (πέτρες κλπ).

Κατόπιν αυτών, πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών στον αέρα και σε ασφαλή τομέα από το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, με αποτέλεσμα το τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αποχωρήσει με ανατολική πορεία για τα έναντι Τουρκικά παράλια

Πηγή: skai.gr