ΕΛΠΕ: Είκοσι υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές για μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό

Υποτροφίες για υποστήριξη αριστούχων τελειόφοιτων και αποφοίτων πανεπιστημίου, για την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος σε τομείς Μηχανικής και Ενέργειας, Διοίκησης και Οικονομίας και Θετικών Επιστημών προκήρυξε ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, για δέκατη συνεχή χρονιά.

Το πρόγραμμα Εταιρικής Ευθύνης "Proud of Youth", απευθύνεται σε είκοσι αριστούχους τελειόφοιτους και απόφοιτους Πανεπιστημίου που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Ελληνικά και Διεθνή Πανεπιστημιακά Ιδρύματα κύρους, εμπλουτίζοντας περαιτέρω τις γνώσεις τους.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 11 Απριλίου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://scholarships.helpe.gr και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 31 Μαΐου 2022.

Οι επιστημονικοί τομείς για τους οποίους ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ θα προσφέρει υποτροφίες, είναι οι εξής: Μηχανική και Ενέργεια, Οικονομία και Διοίκηση και Θετικές Επιστήμες.

Οι φοιτητές που θα λάβουν την υποτροφία θα επιλεγούν βάσει μιας σειράς ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων, που αφορούν στην έως σήμερα ακαδημαϊκή πορεία και ενδεχόμενα επαγγελματική εμπειρία τους, καθώς και στα μελλοντικά σχέδιά τους. Μετά την αρχική αξιολόγηση των αιτήσεων, οι υποψήφιοι που πληρούν τα ποσοτικά κριτήρια θα περάσουν στο δεύτερο στάδιο, το οποίο περιλαμβάνει συνέντευξη με στελέχη της ανώτατης διοίκησης του Ομίλου για την τελική επιλογή των είκοσι (20) υποτρόφων, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στον δέκατο κύκλο του προγράμματος "Proud of Youth".

Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 230 υποτροφίες για ακαδημαϊκές σπουδές σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδά, Νορβηγία και Ολλανδία.

Πηγή: skai.gr