Κλείσιμο

Ελεύθερος ο οδηγός που χτύπησε και εγκατέλειψε γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο

Προβληματισμό και αγανάκτηση προκαλεί στην Κοινή γνώμη η απόφαση της Εισαγγελέως να αφεθεί ελεύθερος ο 28χρονος που προκάλεσε την ανθρωποκτονία από αμέλεια γιαγιάς και εγγονού και τους εγκατέλειψε και παρέπεμψε την δικογραφία στο Ναυτοδικείο Πειραιά.

Όλα συνέβησαν χθες το απόγευμα όταν η 67χρονη γιαγιά είχε βγάλει τον μόλις ενός έτους εγγονό της που βαπτίστηκε πριν δύο εβδομάδες στο πεζοδρόμιο και τον κρατούσε από το χεράκι μαθαίνοντάς του να περπατάει.

Ο 28χρονος που είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών-Αθηνών στο ύψος του Αιγίου, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, καβάλησε το πεζοδρόμιο, παρέσυρε και συνέθλιψε την γιαγιά και το εγγόνι σε μία μάντρα τους εγκατέλειψε και διέφυγε από το σημείο με το αυτοκίνητό του.

Μετά από αναζητήσεις της Τροχαίας εντοπίστηκε στο Λόγγο να περιφέρεται πεζός στην παραλία και στην θέα των αστυνομικών επιχείρησε να πέσει στη θάλασσα για να διαφύγει, όμως πρόλαβαν και τον ακινητοποίησαν.

Από τις Αρχές ελήφθη αίμα και ούρα για να γίνει εργαστηριακός έλεγχος τυχόν ουσιών και αλκοόλ, τα αποτελέσματα των οποίων όμως θα καθυστερήσουν.

Ο 28χρονος κρατήθηκε για 3 ώρες στην Τροχαία Πάτρας και το  πρωί η Εισαγγελέας δεν τον δέχτηκε και έδωσε τηλεφωνικά εντολή να αφεθεί ελεύθερος και να παραπεμφθεί η δικογραφία στο Ναυτοδικείο Πειραιά, καθώς ο  28χρονος υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος σημαιοφόρος στο Πολεμικό Ναυτικό και είναι απόφοιτος της Σχολής Εμποροπλοιάρχων.
Πηγή: skai.gr