Έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ από Δευτέρα

Έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ θα εφαρμόζεται από Δευτέρα, συμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο OPEN TV, ως ένα ακόμα έκτακτο μέτρο για τον περιορισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα. 

Στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ. Επομένως, ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος, θα μπαίνει συγκεκριμένος  αριθμός καταναλωτών.

Παράλληλα, τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν και ως ντελίβερι, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαθανάσης, τα ντελίβερι θα γίνονται ακόμη και Κυριακές για να εφοδιάζεται το καταναλωτικό κοινό.

Τέλος, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο τραπέζι του υπουργείου έχει πέσει και το σενάριο της επέκτασης ωραρίου στα σούπερ μάρκετ, κάτι που μένει να φανεί αν θα εφαρμοστεί τις επόμενες ημέρες.

Τα μέτρα αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Τα εστιατόρια μπορούν να λειτουργούν ως ντελίβερι

O κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε ότι εστιατόρια τα οποία δεν παρείχαν υπηρεσίες ντελίβερι από σήμερα, Κυριακή μπορούν να ξεκινήσουν ξανά την λειτουργία τους και να προσφέρουν υπηρεσίες take away και ντελίβερι. 

Εξήγησε, μάλιστα, ότι οι εταιρείες που δεν είχαν σχετικές άδειες, μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα και έχουν διάστημα ενός μήνα να προχωρήσουν στην δήλωση της σχετικής τροποποίησης.