Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός ο οποίος φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά

Η οργάνωση αποκαλύφθηκε όταν αστυνομικός που υποδυόταν τον υπάλληλο εταιρίας ταχυμεταφορών παρέδωσε δέμα με κατεργασμένη κάνναβη σε μέλος της σπείρας

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε αστυνομικός ο οποίος φέρεται να ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες

Πρόκειται κυρίως για ποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και ένα πιστόλι.

Συνελήφθησαν 7 μέλη της οργάνωσης, ανάμεσα τους και ο αστυνομικός, ενώ ένα ακόμα μέλος αναζητείται.  Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης των νομοθεσιών περί ναρκωτικών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται έξι άτομα ακόμα τα οποία δεν συνελήφθησαν, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Όσον αφορά τη δράση τους, τα δύο αρχηγικά μέλη, από τους οποίους ο ένας ήταν ο αστυνομικός, εισήγαγαν τα ναρκωτικά από την Ισπανία με ταχυδρομικά δέματα χωρίς στοιχεία παραλήπτη. Άλλα δύο μέλη παραλάμβαναν τα δέματα, ενώ οι αρχηγοί με δύο άλλους πουλούσαν τις ουσίες.

Η οργάνωση αποκαλύφθηκε όταν αστυνομικός που υποδυόταν τον υπάλληλο εταιρίας ταχυμεταφορών παρέδωσε δέμα με κατεργασμένη κάναβη σε μέλος.

Τα μέλη της οργάνωσης, από τον Μάιο έως τον Αύγουστο του 2023, έχουν στείλει και παραλάβει στην κατοχή τους οχτώ δέματα, με σκοπό την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τον αστυνομικό που συνελήφθη, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του, ενώ παράλληλα τίθεται σε διαθεσιμότητα από την επομένη λήξης της κατάστασης διαθεσιμότητας, στην οποία έχει ήδη τεθεί για άλλα ποινικά αδικήματα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Σε συνέχεια του από 22-08-2023 Δελτίου Τύπου σχετικά με σύλληψη αστυνομικού, μέλους εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην Αττική, ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του, ενώ παράλληλα τίθεται σε διαθεσιμότητα από την επομένη λήξης της κατάστασης διαθεσιμότητας στην οποία έχει ήδη τεθεί για άλλα ποινικά αδικήματα».

Πηγή: skai.gr