Κλείσιμο

ΕΛΑΣ: Επιχειρησιακό σχέδιο «α λα Πολυτεχνείο» για την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Από τις 9 το πρωί κλείνει ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» - Drones και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα εποπτεύουν τις συγκεντρώσεις από αέρα δίνοντας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι πορείες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Υπό τον φόβο επεισοδίων, αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων θα αναπτυχθούν από νωρίς το πρωί σε κομβικά σημεία της πρωτεύουσας ενώ αυξημένα μέτρα προστασίας έχουν ληφθεί από εχτές το βράδυ στα ΑΤ των Εξαρχειων και της Ομόνοιας.

Drones, αλλά και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, θα εποπτεύουν τις συγκεντρώσεις - πορείες από αέρα δίνοντας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ, αποφασίστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο να είναι ίδιο με αυτό του Πολυτεχνείου, καθώς δεν υπήρξαν επεισόδια στις πορεία της 17Ν και κρίνεται από τους αστυνομικούς ως πετυχημένο.

Σε ισχύ αναμένεται να τεθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο στις 12:00 το μεσημέρι που έχει προγραμματιστεί η πρώτη συγκέντρωση στα προπύλαια και στις 18:00 στη καθιερωμένη συγκέντρωση και πορεία στα προπύλαια επίσης.

Σύμφωνα με την τροχαία, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Στις 9:00 θα κλείσει προσωρινά ο σταθμός της γραμμής 2 του Μετρό «Πανεπιστήμιο». Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Πηγή: skai.gr