Mεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο κέντρο για ναρκωτικά, παρεμπόριο και παράτυπη μετανάστευση- 129 προσαγωγές

Του Μάκη Συνοδινού

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας για ναρκωτικά, παρεμπόριο και παράνομη μετανάστευση, με τη συμμετοχή δεκάδων αστυνομικών έγινε νωρίς το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Η επιχείρηση έγινε στην πλατεία Ομονοίας, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και περιμετρικά του Εθνικού Θεάτρου. Στη διάρκεια της επιχείρησης - «σκούπα» έγιναν 129 προσαγωγές.

Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΪ

«Η αστυνομία κάνει σωστά τη δουλειά της, έχουμε υπερδιπλασιάσει τις νυχτερινές περιπολίες τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας Τάκης Θεοδωρικάκος. Όταν παρέλαβα τη θέση, ανέφερε,  περιπολούσαν κάθε βραδύ 60 περιπολικά της ΕΛΑΣ, σήμερα περιπολούν 150 τα βράδια. Είναι παράγοντας που βοηθάει στη σχετική μείωση της εγκληματικότητας κατά 30% περίπου, ενώ έχουμε ενισχύσει με 1.000 αστυνομικούς τα ΑΤ στο Λεκανοπέδιο» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, αναγνώρισε πάντως ότι υπήρχε και υπάρχει υποστελέχωση. 

«Ο νόμος είναι ο νόμος, και θα τηρείται από όλους»

«Αγωνιζόμαστε σκληρά να ενισχύσουμε την εκπαίδευση των αστυνομικών ειδικά της ομάδας ΔΙΑΣ, περνούν από εκπαίδευση που θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου και ψηφιοποιούμε τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, απελευθερώνοντας αστυνομικές δυνάμεις για να κάνουν τη δουλειά τους. Μόνο Παρασκευή και Σαββατοκύριακο που πέρασε η ΕΛΑΣ κατέγραψε 330 παραβάσεις για κόντρες αυτοκινήτων στου Παπάγου, στη λεωφόρο Σχιστού και στην παραλιακή. Έγιναν περίπου 73 συλλήψεις, αφαιρέθηκαν διπλώματα, ενώ στη τη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης την εβδομάδα που πέρασε καταγράφηκαν 1.000 παραβάσεις. Ο νόμος είναι ο νόμος, και θα τηρείται από όλους. Αυτό είναι το μήνυμα που δίνουμε, και αυτό κάνει η ΕΛΑΣ» υπογράμμισε. 

Ειδική σύσκεψη με το δήμαρχο Αθηναίων

Όσον αφορά το Δήμο Αθηναίων και την αντιπαράθεση που υπήρξε με το δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη σημείωσε ότι «δεν λύνονται σε οχτώ μήνες προβλήματα που αφορούσαν πολλές δεκαετίες και στο κέντρο της Αθήνας, και σε άλλες περιοχές». Ανακοίνωσε πάντως ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με το δήμαρχο Αθηναίων και τα στελέχη του δήμου για να εξεταστούν περαιτέρω τα προβλήματα ασφάλειας στην περιοχή του Δήμου. 

Πηγή: skai.gr