Εκτέλεση στο Χαϊδάρι: Οι πέντε δολοφονίες, η Greek Mafia και ο ρόλος των δύο αστυνομικών (vid)

Εκτέλεση στο Χαϊδάρι: Οι πέντε δολοφονίες, η Greek Mafia και ο ρόλος των δύο αστυνομικών (vid)

Πως ακολουθούσαν τυχαία τον 49χρονο επιχειρηματία και κινητοποιήθηκαν μόλις είδαν την επίθεση εναντίον του, υποστήριξε, σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ ο 41χρονος αστυνομικός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, που μαζί με 45χρονο συνάδελφο του εξαπέλυσαν πυρά κατά των δραστών της δολοφονίας στο Χαιδάρι.

«Πηγαίναμε για καφέ με το συνάδελφο. Δεν είχαμε υπηρεσία. Σταματήσαμε στο κόκκινο φανάρι Λ. Αθηνών και Σατωβριάνδου.Ξαφνικά, από το αντίθετο ρεύμα προς Αθήνα, είδα μια μοτοσικλέτα με δύο άτομα να κινείται κοντά στο διαχωριστικό διάζωμα. Οταν έφτασαν στο ύψος του τζιπ που ήταν μπροστά μας, ο συνεπιβάτης έβγαλε ένα καλάσνικοφ και πυροβολούσε κατά ριπάς εναντίον του οδηγού. Κατάλαβα ότι ήταν ο 49χρονος που δεχόταν τη ριπή, γιατί τον γνώριζα. Εβγαλα το πιστόλι μου και πυροβόλησα στον αέρα για εκφοβισμό, ενώ οι δράστες συνέχισαν την πορεία τους αναπτύσσοντας ταχύτητα προς Αθήνα. Δεν τους καταδιώξαμε γιατί μείναμε να δώσουμε Πρώτες Βοήθειες στο θύμα», φαίνεται να κατέθεσε, σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, ο 41χρονος αστυνομικός.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η πειθαρχική και υπηρεσιακή έρευνα για το ρόλο των δύο αστυνομικών από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, και η ποινική από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο 41χρονος αστυνομικός φαίνεται να οδηγείται στην απόταξη το επόμενο χρονικό διάστημα εξαιτίας πλαστού πτυχίου αγγλικών! 

Η απόταξη δεν οφείλεται στην υπόθεση δολοφονίας, αλλά στο γεγονός ότι το 2015 είχε εντοπιστεί να έχει προσκομίσει πλαστό πτυχίο αγγλικών, υπόθεση που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αναμένεται η απόταξή του.

Από τη βαλλιστική εξέταση των καλύκων που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας, διαπιστώθηκε ότι το πολεμικό καλάσνικοφ είναι «καθαρό», δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια, ενώ οι 4 κάλυκες των 9mm προέρχονται από το πιστόλι του 41χρονου αστυνομικού.

Στο μεταξύ, τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αλλά και της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν υποβάλει αίτημα για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου στις τηλεφωνικές συνδέσεις του 49χρονου επιχειρηματία αλλά και των δύο αστυνομικών προκειμένου να διαπιστωθούν οι επικοινωνίες τους.

Παράλληλα, εξετάζουν όλα τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας που έχουν συλλέξει προκειμένου να αξιολογηθεί το υλικό και να εντοπιστούν λεπτομέρειες που ενδεχομένως θα βοηθήσουν τις έρευνες.
Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναζητούν τα κίνητρα και τους ηθικούς αυτουργούς υπογραφής «συμβολαίου» θανάτου σε βάρος του 49χρονου επιχειρηματία, πίσω από 5 δολοφονίες και μία απόπειρα.

Αρχικά εστιάζουν σε μία πρόσφατη δολοφονία, αυτή που καταγράφηκε τον περασμένο Μάιο στα Μανιάτικα του Πειραιά με θύμα έναν 54χρονο, γνωστό με τα προσωνύμια «Δάσκαλος» ή «Κάβουρας». Ο 54χρονος, φερόταν, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν αποδέκτες αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, να έχει εμπλοκή στις δολοφονίες της 33χρονης Κατερίνας Αναγνωστάκη, γνωστής διαδικτυακά ως «bella mafia», που δολοφονήθηκε με πολεμικό καλάσνικοφ στο γκαράζ του σπιτιού της στις 20 Σεπτεμβρίου του 2018, του Μανώλη Καραγιάννη, γνωστoύ ως «Καράφλα» ή «Σαμπρέλα» τον Ιούνιο του 2018 στο Παλαιό Φάληρο, αλλά και του body builder Βασίλη Γρίβα, τον Μάιο του 2017 στα Γλυκά Νερά, χωρίς ωστόσο ποτέ να προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία που να τον καταστήσουν κατηγορούμενο.

Λίγους μήνες πριν τη δολοφονία του τον Οκτώβριο του 2018, θύμα αποτυχημένης απόπειρας δολοφονίας στην Ακτή Κονδύλη είχε πέσει ο 39χρονος Ε.Ζ., μέντορας του οποίου ήταν ο «Κάβουρας». Σώθηκε από την εμπλοκή του πολεμικού καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι δράστες, από την 4η στην 5η σφαίρα!

Την τελευταία διετία έχουν υπογραφεί και εκτελεστεί 12 «συμβόλαια» θανάτου, για τα περισσότερα από τα οποία υπάρχουν ενδείξεις, αλλά όχι αποδείξεις, πως έχουν ως κίνητρο τον πακτωλό χρημάτων προστασίας καταστημάτων, συνοδείες ασφάλειας μεγιστάνων στο νησί της Μυκόνου!

Για κάποιες δολοφονίες από αυτές, όπως του 57χρονου συνταξιούχου αστυνομικού της ΕΚΑΜ, Σπύρου Παπαχρήστου, την Πρωτομαγιά του 2018, ο οποίος ήταν φίλος του 49χρονου επιχειρηματία που δολοφονήθηκε στο Χαϊδάρι, του Μανώλη Καραγιάννη γνωστού ως «Καράφλα» ή «Σαμπρέλα», του Γιάννη Μακρή, του «Κάβουρα» στα Μανιάτιακα αλλά και η απόπειρα σε βάρος του αρχηγού της εκβιαστικής ομάδας στην Ακτή Κονδύλη, οι ενδείξεις είναι λίγο ισχυρότερες.

Οι αξιωματικοί του αρμόδιου τμήματος που ασχολούνται με τη δολοφονία του 49χρονου επιχειρηματία δεν αποκλείουν και αυτή να σχετίζεται με τις ίδιες «επαγγελματικές» δραστηριότητες και προτάσσουν ως κίνητρό της την αντιπαλότητα ανάμεσα σε υπο-ομάδες της Greek Mafia.

Πηγή: Eλεύθερος Τύπος